Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban

278
Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban - klausiohannis-1581005602.jpg
Președintele Klaus Iohannis îl propune din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de prim-ministru.


Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după ce a avut consultări cu liderii partidelor parlamentare, după ce Guvernul Orban a fost demis. 


Iată cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:


- Am terminat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și vă prezint câteva concluzii;


- Avem un guvern liberal, care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să reformeze legislația electorală, cu măsuri economice;


- A dorit să repare greșelile făcute de guvernele PSD-iste în cei trei ani dinainte;


- Avem un PSD care are foarte mulți parlamentari și care se opune unor astfel de schimbări;


- Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Sunt prima mea opțiune.


- Următorul pas foarte concret este desemnarea din partea mea a unei persoane desemnată cu însărcinarea unui nou Guvern. Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament.


---


După ce miercuri guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, Iohannis ar trebui să anunțe numele viitorului premier. Așa cum îi cere Constituția, președintele Klaus Iohannis a avut, până la această oră, consultări cu liderii partidelor parlamentare.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de altfel, miercuri că va convoca partidele politice parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou premier.


"Este nevoie de câțiva pași politici și vor fi făcuți într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil că voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2957 secunde