Klaus Iohannis îi dă dreptate premierului Florin Cîţu după demiterea lui Alexandru Nazare

183
Klaus Iohannis îi dă dreptate premierului Florin Cîţu după demiterea lui Alexandru Nazare - iohannis-1625816533.jpg
Președintele Klaus Iohannis spune că premierul Florin Cîțu „știe ce face” când decide schimbarea unui ministru și că „are tot dreptul să schimbe echipa”. Este prima reacție a șefului statului după revocarea lui Alexandru Nazare de la conducerea Minsterului Finanțelor, decizie care a provocat un nou conflict la vârful PNL.

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face”, a spus Klaus Iohannis.

„Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine", a adăugat el.

Alexandru Nazare a fost revocat joi din funcția de ministru de Finanțe, iar interimar a devenit premierul. Premierul a spus că ministrul a refuzat să demisioneze.

„Decizia am luat-o după o analiză la șase luni. Avem proiecte întârziate la ministerul Finanțelor”, a spus Cîțu.

„I-am spus premierului că mi-am făcut treaba, că am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori, reflectate în evaluările instituțiilor internaționale”, a fost prima reacție”, a spus Nazare, explicând de ce nu a vrut să-și dea demisia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3566 secunde