Klaus Iohannis face declarații la ora 15.00

157
Klaus Iohannis face declarații la ora 15.00 - iohannis1-1584360562.jpg
Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la Palatul Cotroceni, la ora 15.00. Declarațiile vin în condițiile în care șeful statului a anunțat, sâmbătă, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de săptămâna aceasta, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus.


Iohannis a subliniat, sâmbătă, că starea de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.


"În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus", a explicat Iohannis.


Duminică, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că instituirea stării de urgență le va permite autorităților să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4582 secunde