Klaus Iohannis: Eforturile guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură

155
Klaus Iohannis: Eforturile guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură - 1-1597759958.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la finalul ședinței de la Cotroceni cu premierul și cu mai mulți miniștri că Guvernul lucrează pentru a identifica proiectele care urmează să fie finanțate din fonduri europene. Președintele a precizat că autostrăzile rămân principala prioritatea a executivului, însă fonduri substanțiale vor fi alocate pentru mediu și agricultură, potrivit Digi24.ro. 


Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis: 


"Guvernul lucrează în prezent la indentificarea proiectelor care vor fi incluse în Planul Național de Reziliență și lucrează cu Comisia Europeană ca proiectele să fie eligibile, să poată fi finanțate din aceste fonduri. Pregătirile sunt foarte avansate.


Eforturile guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de autostrăzi și căi ferate. În acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane pregătite pentru a fi incluse în proiecte.


O altă preocupare pe care am inisistat foarte mult astăzi e partea de agricultură și protecția mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate de secetă. Lucrăm pe două direcții importante. Prima, guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că au fost tot felul de fake news în spațiul public pe această chestiune. 


A doua linie este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații și lucrăm intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații și combaterea secetei. Proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul", a declarat președintele Klaus Iohannis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6932 secunde