Klaus Iohannis: Economic, România merge într-o direcție greșită

126
Klaus Iohannis: Economic, România merge într-o direcție greșită - dap8543-1557913691.jpg

Articole recomandate

Președintele a criticat din nou Guvernul pentru politicile sale economice. Într-un mesaj transmis în cadrul evenimentului "Forumul Pieței Financiare", Klaus Iohannis spune că modelul economic ales de Guvern este nesustenabil și că "mediul de afaceri și sectorul financiar resimt cel mai acut această lipsă de credibilitate".


"În prezent, din punct de vedere economic, România merge într-o direcție greșită. Politicile actuale se găsesc pe contrasensul responsabilității economice. De aceea, este deosebit de important ca sectorul financiar să facă el însuși dovada preocupării pentru sustenabilitate.


Politica guvernamentală neglijează tocmai sursele vitale ale creșterii pe termen lung: investițiile. Lipsa investițiilor în infrastructura de transport ne va costa foarte mult în viitor. Din păcate, guvernarea actuală și-a demonstrat neputința în a construi ceva durabil pentru viitorul României", se arată în mesajul transmis de președinte.

Klaus Iohannis mai acuză Guvernul și de "cosmetizarea situației bugetare", în condițiile în care în România modelul economic este unul "volatil, bazat aproape exclusiv pe expansiunea consumului, care însă neglijează tocmai principalul motor de dezvoltare – investițiile".

"Trebuie să înceteze acest mod de guvernare, care nu face decât să transfere nota de plată în anii următori. În condiții de normalitate, am fi așteptat de la Guvern garanții de sustenabilitate pentru viitor", a mai transmis președintele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8847 secunde