Klaus Iohannis, criticat pentru amânarea ședinței CSAT

Duminică, 26 August 2018, 16:08
298
Mai mulți social-democrați au criticat, sâmbătă, participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința Biroului Executiv al PNL de la Sibiu și amânarea convocării ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

De exemplu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, președinte al Organizației Femeilor Social-Democrate, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru amânarea convocării CSAT, susținând că acesta încearcă să forțeze Guvernul să mențină bugetele ridicate la Serviciile secrete și la Administrația Prezidențială.

"Președintele Iohannis are două motive mari și late pentru care blochează rectificarea bugetului României: asigurarea bonusurilor și sporurilor salariale de la Administrația Prezidențială și menținerea bugetelor substanțiale ale Serviciilor Secrete. Pentru aceste două motive, domnul Iohannis este dispus să blocheze toată România, să întârzie plata alocațiilor pentru copii, a indemnizațiilor de creștere a copilului sau a stimulentelor de reinserție pentru mame. De asemenea, e gata să blocheze foarte multe investiții publice, cum ar fi cele din Programul Național de Dezvoltare Locală, din Programul Start-Up Nation sau cele privind reabilitarea sistemului de irigații. Nu în ultimul rând, poate fi întârziată încheierea contractelor de finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman", a afirmat Rovana Plumb într-un comunicat transmis redacției.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.5784 secunde