Klaus Iohannis, candidatul oficial al dreptei pentru Cotroceni

150
Klaus Iohannis, candidatul oficial al dreptei pentru Cotroceni - dreaptamergepemanaluiiohannis-1407770066.jpg

Articole de la același autor

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, ieri, candidatul Alianței Creștin - Liberale (ACL) pentru alegerile prezidențiale. Iohannis a precizat că, dacă va fi ales șef de stat, va garanta direcția occidentală, orientată spre Vest, a României, precum și independența Justiției, precizând că în aceste două zone va gira parcursul de până acum.

"Sunt două zone în care, ca președinte, voi garanta parcursul de până acum și voi apăra ceea ce s-a realizat: prima ține de politica externă și opțiunile noastre fundamentale - parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO, UE. Putem discuta amănunte despre creșterea calitativă a participării României în aceste mecanisme, dar direcția spre Vest, spre Occident, statutul ei de aliat strategic sunt nenegociabile", a spus Iohannis.

El a spus că a doua zonă la care se referă este independența Justiției și funcționarea corectă a acesteia.

"Independența Justiției este fără îndoială un câștig al ultimilor ani, care trebuie apărat și consolidat. România occidentală nu poate funcționa fără o Justiție cu adevărat independentă, chiar dacă ea atinge politicieni, grupuri de interese, oameni care s-au obișnuit să folosească funcția publică în interes personal. Președintele României va fi principalul garant că acest proiect este ireversibil", a mai declarat Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 August 2014
Stire din Politică-Administrație : "Intrăm în precampanie"
Pagina a fost generata in 0.3823 secunde