Klaus Iohannis, acuzat că discriminează copiii. Care este motivul

329
Klaus Iohannis, acuzat că discriminează copiii. Care este motivul - klausiohannis343-1591806566.jpg
Conducerea ALDE îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că discriminează copiii în funcție de veniturile părinților și anunță că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunțată de șeful statului privind redeschiderea creșelor și grădinițelor private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului.

"Considerăm că măsura anunțată de Klaus Iohannis este o discriminare gravă a copiiilor și a dreptului lor la îngrijire și educație, în funcție de veniturile părinților. Accesul la îngrijire și educație pentru copii în cadrul creșelor și grădinițelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădinițelor și creșelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinții care au venituri mici să caute alte soluții, poate mai puțin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinții vor fi obligați să aleagă între a-și îngriji copiii sau a avea un loc de muncă", au transmis reprezentanții ALDE prin intermediul unui comunicat de presă.

"În loc să fie un factor coagulant, președintele Klaus Iohannis introduce în spațiul public teme care dezbină societatea românească. După discriminarea la adresa persoanelor în vârstă, a bolnavilor non COVID, acum politica promovată de dl Iohannis și Guvernul său pune românii cu venituri mai modeste împotriva celor cu venituri mai mari", se mai arată în document. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4634 secunde