Klaus Iohannis a promulgat Legea ce permite ca Rezidențiatul să se desfășoare pe 8 decembrie

233
Klaus Iohannis a promulgat Legea ce permite ca Rezidențiatul să se desfășoare pe 8 decembrie - iohannisapromulgatlegea-1572554563.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.


Legea permite ca examenul de rezidențiat să se desfășoare în acest an pe 8 decembrie, stabilind că, în 2019, cifra de școlarizare este aprobată prin hotărâre a Guvernului.


Conform actului normativ, această cifră va fi egală cu numărul absolvenților de medicină cu diplomă de licență. Ministerul Finanțelor Publice asigură resursele financiare necesare școlarizării prin rezidențiat la nivelul cifrelor de școlarizare aprobate.
În forma actuală a legii, cifra de școlarizare se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației.
Cifra de școlarizare va fi cel puțin egală cu numărul absolvenților de medicină generală, farmacie și medicină dentară.
Pentru anul 2019, prin derogare, concursul național pentru admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătății.


Legea prevede că spitalele pot să facă de acum încolo pregătirea rezidenților, degrevând universitățile de numărul mare de rezidenți existenți.


O altă prevedere stipulează că după promovarea examenului și după expirarea stagiului minim aferent specialității, ministrul Sănătății confirmă prin ordin titlul de medic specialist, de medic dentist specialist sau de farmacist specialist, după caz, în cel mult 30 zile lucrătoare de la ultima zi a sesiunii de examene organizată pentru specialitatea respectivă.
Actul normativ a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților în calitate de for decizional.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3691 secunde