Klaus Iohannis a atacat la CCR Statutul parlamentarilor

280
Klaus Iohannis  a atacat la CCR  Statutul parlamentarilor - klausiohannis-1532617736.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a transmis, ieri, Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

"Prin conținutul său normativ, legea dedusă controlului de constituționalitate cuprinde dispoziții contrare prevederilor constituționale consacrate de art. 1 alin. (3) și alin. (5), art. 11 alin. (1), art. 16 alin. (1) și alin. (2), art. 69, precum și de art. 147 alin. (4)", spune șeful statului în sesizarea transmisă CCR.

Președintele Iohannis amintește că Parlamentul i-a transmis spre promulgare această lege pe 10 iulie.

Potrivit documentelor, șeful statului atrage atenția că este încălcată Legea fundamentală în prevederea potrivit căreia în baza mandatului reprezentativ, deputații și senatorii acționează în interesul poporului, putând astfel să intermedieze în orice mod, fără a pretinde sau primi bani sau alte foloase materiale, relația dintre cetățeni și organele administrației publice centrale și locale și serviciile și direcțiile din subordinea acestora, relația dintre aleșii locali și autoritățile publice centrale, dar și dintre potențialii investitori și autoritățile publice locale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5407 secunde