Kelemen Hunor: "UDMR va vota o moțiune de cenzură"

186
Kelemen Hunor:
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă că actuala criză politică trebuie rezolvată foarte repede și că Uniunea Democrată Maghiară din România va vota o eventuală moțiune de cenzură depusă de Opoziție.
El a precizat că actuala situație politică trebuie rezolvată cât mai repede întrucât România riscă să piardă încrederea partenerilor internaționali, inclusiv a partenerilor financiari și a dat exemplul faptului că țara noastră se împrumută cu dobânzi mult mai mari decât alte țări.


În opinia liderului UDMR, premierul trebuie să ceară un vot de încredere în Parlament și, dacă nu obține susținerea, trebuie să plece.


"Ar trebui să vină premierul în Parlament pentru a cere un vot, fiindcă așa scrie Constituția, așa e normal, așa e democratic, dacă a dispărut coaliția care a avut votul majorității în Parlament, trebuie să vii în fața Parlamentului. Dacă nu va obține 233 de voturi, trebuie să plece, asta e situația, prin moțiune de cenzură sau fără moțiune de cenzură, dar repede trebuie rezolvată această problemă. Și trebuie rezolvată pe termen scurt, până la sfârșitul anului, pentru că trebuie un proiect de buget, trebuie o rectificare de buget. De aceea, tratativele trebuie duse și în acest sens, trebuie să înțelegem, să articulăm toate interesele politice. Nu e ușor, într-o campanie electorală, înainte de alegerile prezidențiale, dar, dacă nu vom face acest lucru, dacă ne uităm permanent în oglindă și oare cine vine în spatele nostru, și cu ce procente și cu ce intenții, vom pierde cu toții", a spus Kelemen Hunor, la Digi24.


El a adăugat că moțiunea de cenzură ar fi trebuit depusă în această săptămână și a precizat că, dacă ar fi liderul Opoziției, ar încerca să rezolve această criză politică în două săptămâni.


"Decizia noastră e luată, nu se schimbă, nu s-a schimbat. Nu vom susține o restructurare a Guvernului, restructurare politică dar, dacă va exista o moțiune de cenzură, vom vota moțiunea de cenzură", a reiterat liderul UDMR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 August 2019
Stire din Politică-Administrație : Kelemen Hunor, desemnat candidat al UDMR
Pagina a fost generata in 0.4507 secunde