Kelemen Hunor: "Susținem un guvern în jurul PNL dacă moțiunea trece"

207
Kelemen Hunor:

Articole de la același autor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, ieri, că va susține un guvern în jurul PNL, dacă moțiunea de cenzură va trece, el afirmând că Uniunea nu este interesată în acest moment să intre la guvernare și nici nu a pus condiții pentru a vota moțiunea, pentru că nu ar avea ce să negocieze pentru perioada de un an care a rămas până la alegerile parlamentare, timp în care va exista un executiv "de tranzit".


Kelemen Hunor a declarat, ieri, într-o conferință de presă transmisă la tv, că UDMR nu a cerut nimic și nu cere nimic pentru a vota moțiunea de cenzură.


"Am spus de la început că nu avem niciun fel de condiții. E o perioadă foarte scurtă, ce să negociezi pentru un an de zile? Dacă pică Guvernul Dăncilă, Guvernul care va fi instalat are o singură misiune - de a gestiona corect bugetul, de a organiza alegerile locale și parlamentare anul viitor și de a nu permite derapaje economice", a spus liderul UDMR.
El a adăugat că UDMR a decis să susțină moțiunea pentru că, "în acest moment, guvernarea bună nu este posibilă cu acest Guvern".


"Nu văd premisele unei guvernări bune și cred că într-un astfel de moment e bine să pui punct și să încerci să faci altceva decât ceea ce s-a făcut până acum", a explicat Kelemen Hunor, la Digi24.
În opinia sa, dacă s-ar menține instabilitatea politică încă un an cu un guvern despre care nu se știe dacă are majoritate sau nu are majoritate, cu lipsă de predictibilitate în zona fiscală, vor crește în continuare costurile la care se împrumută țara.
Kelemen Hunor a declarat că, dacă demersul antiguvernamental din Parlament va avea succes, UDMR va susține un guvern în jurul PNL, pentru că ei au inițiat moțiunea de cenzură.


"Au zis că sunt pregătiți, sunt gata pentru a guverna și au și zis că au un prim-ministru, o propunere, decizia partidului este să fie Ludovic Orban, și probabil că va primi voturile celor care au semnat moțiunea de cenzură și celor care susțin un guvern de tranziție de un an de zile", a spus liderul Uniunii.


Întrebat dacă UDMR va participa la guvernare în caz că va fi invitată, Kelemen Hunor a răspuns: "În acest moment nu ne interesează, nu este pentru noi o prioritate și probabil că am susține un guvern minoritar condus de PNL, dar nu căutăm să intrăm la guvernare".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.659 secunde