Kelemen Hunor, prima reacție după ce a reușit să facă pe ministrul Educației să demisioneze

194
Kelemen Hunor, prima reacție după ce a reușit să facă pe ministrul Educației să demisioneze - antena3rokelemenhunor-1538049781.jpg
Kelemen Hunor, președintele UDMR, reacționează la demisia ministrul Educației, Valentin Popa. Demisia lui Popa a venit ca urmare a reproșurilor făcute de liderul UDMR pe tema predării limbii române minorităților naționale.

"Ministrul Educației a luat singura sa decizie bună când a demisionat. Trebuia să își asume consecințele mutării sale neglijente și nefondate din punct de vedere profesional, care a generat confuzie în viețile a zeci de mii de elevi, profesori și părinți. În absența oricăror argumente profesionale, textele guvernamentale care reglementează predarea limbii române nu pot fi considerate altfel decât scandaloase, așa că sperăm că Guvernul va rezolva această problemă în ședința de azi", a scris Kelemen Hunor pe Facebook.


Valentin Popa a declarat că a demisionat din funcția de ministru al Educației deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților.

"Nu sunt de acord cu solicitarea UDMR de aprobare a punctului 16 din Ordonanța, ca orele de Română la clasele cu predare în limbile minorităților naționale să fie desfășurate în limbile minorităților, de profesori de specialitate. UDMR dorește revenirea la starea anterioară, când aceste ore erau susținute în afara normei de bază și plătite suplimentar de către învățătorii de la clase care predau în limbile minorităților și care astfel primeau până la 20% în plus la salariu. După prânz, am anunțat-o pe doamna premier că demisionez", a declarat fostul ministru al Educației, Valentin Popa, citat de stiripesurse.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3902 secunde