Kelemen Hunor: "Nu susținem un guvern minoritar!"

132
Kelemen Hunor:
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat marți că Uniunea nu va susține un guvern minoritar, după ieșirea ALDE de la guvernare. UDMR va vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, cu condiția ca PNL să vină cu un program de guvernare pe termen scurt sau mai lung, a mai spus Kelemen.


Alegerile anticipate sunt excluse în acest an, spune la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. El revine cu anunțul de luni, și anume că Uniunea nu are argumente pentru a susține un Guvern minoritar PSD, după ce ALDE a ieșit de la guvernare.

"Nu avem intenția de a susține un Guvern minoritar, nu avem intenția de a intra într-un Guvern minoritar. (...) Noi am luat o decizie în mai, când am spus înainte de europarlamentare că nu susținem Guvernul PSD-ALDE, nu s-a schimbat nimic de atunci. Noi am votat o moțiune de cenzură în iunie, nu a trecut moțiunea de cenzură nici cu voturile noastre, nu a avut majoritate de 233 de voturi, deci de atunci nu s-a schimbat nimic. Noi nu vedem în acest moment argumente pentru a susține un Guvern care nu are o susținere parlamentară, coaliția nu mai există, părăsesc parlamentarii PSD grupurile parlamentare și ieri câțiva au anunțat că vor pleca, continuă această mișcare în interiorul PSD. Noi nu găsim argumente, nu vedem raționamentul pentru a susține un Guvern minoritar. Deci toate speculațiile sunt inutile și nu au nici o bază."

UDMR va vota moțiunea de cenzură anunțată de liberali cu condiția ca PNL să vină deja cu un program de guvernare.

"În acest moment, problema este dacă cei care inițiază moțiunile de cenzură își asumă guvernarea sau nu. Am înțeles că da, PNL-ul își asumă guvernarea. Trebuie să vină în acest moment cu câteva clarificări: cine va fi prim-ministru, cine vor fi miniștrii, ce program de guvernare pe termen scurt, eventual pe termen mai lung, pentru că acum există șansa reală să treacă moțiunea de cenzură".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5096 secunde