Ionel Spătaru îi face loc lui Victor Manea la șefia PNL Constanța

5209
Ionel Spătaru îi face loc lui Victor Manea la șefia PNL Constanța - 92562ecba8497542386f33b74af4b006.jpg
Actualul lider interimar al PNL Constanța, Victor Manea, pare a fi gata de lupta pentru păstrarea scaunului de președinte, în timp ce Ionel Spătaru, vicepreședinte al TNL la nivel național și membru în Biroul Politic Județean, bate în retragere după ce și-a anunțat încă de acum câteva săptămâni intenția de a candida pentru conducerea filialei constănțene. Singurul care rămâne ferm în decizia sa de a se înscrie în cursa pentru șefia partidului este fostul prefect Dănuț Culețu.
Victor Manea a declarat că sunt multe persoane care i-au cerut să candideze pentru funcția de președinte al PNL Constanța deși el anunțase anterior că nu își mai dorește acest lucru. "Poate prea multe persoane
mi-au cerut să candidez și tocmai de asta nu mai sunt atât de categoric în hotărârea mea de mai demult", a explicat el. Victor Manea nu a mai fost la fel de sigur nici în privința deciziei de a nu mai implica în alegerile locale din 2012. Dacă înainte respingea această idee, acum el a ținut să remarce că mai este timp până atunci și rămâne "să fim noi sănătoși până în 2012\".
Pe de altă parte, Ionel Spătaru a remarcat că șansele ca el să se înscrie oficial în această competiție sunt "destul de mici" după ce alte trei-patru persoane și-au mai anunțat intenția de a candida pentru aceeași funcție. Întrebat dacă decizia sa are legătură cu posibila candidatură a lui Victor Manea, Spătaru a refuzat să comenteze acest aspect.
Singura posibilitate ca el să își depună candidatura este reîntoarcerea la contextul de acum trei săptămâni când se prefigura un unic contracandidat pentru el, în persoana lui Dănuț Culețu.
Spătaru a mai anunțat că, cel mai probabil, își va continua activitatea în Biroul Politic Județean, precizând, de asemenea, că mai are timp să se decidă dacă va candida pentru o funcție de conducere sau nu la acest nivel.
În ceea ce-i privește pe actualii vicepreședinți, ei și-au exprimat intenția de a-și continua mandatul de pe aceeași poziție. Dacă vicepreședintele Gabriel Ioniță a afirmat că nu a fost contactat până în prezent de niciunul dintre potențialii candidați pentru a discuta o formulă de conducere, nu același lucru s-a întâmplat în cazul Adrianei Oprea. Oprea a mărturisit că a purtat discuții atât cu președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, cât și cu Dănuț Culețu, acesta din urmă venind cu propunerea de a forma o echipă împreună.
Ea a atras atenția totuși că ar putea renunța la funcția de vicepreședinte în cazul în care noua Lege a educației va intra în vigoare și va trebui să opteze între funcția de director și cea de la partid.

Schimbări la nivel județean
În ceea ce privește competiția pentru șefia județeană a PNL, și aici se anunță schimbări pe ultima sută de metri. Până acum își anunțaseră intenția de a candida liberalul Adrian Stan și Gheorghe Dragomir. Adrian Stan a declarat ieri că șansele de a renunța la această cursă internă depășesc 50%. Primarul orașului Techirghiol a precizat că timpul necesar pe care trebuie să îl aloce pentru derularea proiectelor la nivelul administrației locale este foarte mare și, în aceste condiții, nu
s-ar mai putea dedica organizației județene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3454 secunde