Iohannis: Urmăresc atent tema cu votul prin corespondență

102
Iohannis: Urmăresc atent tema cu votul prin corespondență - iohannis3-1442317412.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis speră ca, până la sfârșitul sesiunii parlamentare, partidele să introducă votul prin corespondență, el precizând astăzi că urmărește cu atenție acest subiect. 

"Încă de la începutul anului, după consultările pe care le-am avut aici, la Cotroceni, partidele politice s-au angajat să introducă votul prin corespondență. Sper ca, până la finalul acestei sesiuni parlamentare, să își onoreze promisiunea și vă asigur că urmăresc subiectul cu foarte multă atenție", a declarat Iohannis, la conferința "Smart Diaspora 2020+: Cum valorificăm potențialul strategic al diasporei românești", organizată la Palatul Cotroceni.

Potrivit Agerpres, el a subliniat că asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențial în contextul în care mulți români aleg să rămână în străinătate.

"A doua întrebare este ce facem pentru românii care aleg să rămână în străinătate, cum îi reprezentăm și cum le asigurăm drepturile, cum îi menținem conectați cu țara, implicați și interesați, cum îi sprijinim să își păstreze identitatea. În acest context, asigurarea condițiilor pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora este esențială", a afirmat Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Iohannis, mesaj pentru pompierii români
Pagina a fost generata in 0.5507 secunde