Iohannis și Aurescu, mesaje de condoleanțe după cutremurul din Turcia

141
Iohannis și Aurescu, mesaje de condoleanțe după cutremurul din Turcia - turcia-1579969939.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în care îl asigură de susținerea României pentru depășirea tragediei provocate de cutremurul produs vineri seară în estul Turciei.


"Am fost profund îndurerat de tragedia produsă de cutremurul care a lovit estul Turciei, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești și prejudicii materiale considerabile. În aceste clipe dificile, vă transmit din partea mea și a poporului român întreaga noastră compasiune. Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au fost răniți și către familiile care i-au pierdut pe cei dragi. Vă asigur, domnule Președinte, de susținerea mea și a poporului român pentru depășirea acestui moment dificil pentru națiunea dumneavoastră", se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de Administrația Prezidențială și citat de Mediafax.


Și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe omologului său turc.


"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a transmis o scrisoare de condoleanțe omologului turc, Mevlüt Çavușoğlu, ca urmare a cutremurului produs în estul Turciei, în seara zilei de 24 ianuarie 2020. Bogdan Aurescu a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și urări de însănătoșire rapidă pentru persoanele rănite, precum și întreaga solidaritate cu poporul turc în aceste momente", arată MAE într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.


"Gândurile mele se îndreaptă către familiile care au pierdut persoane apropiate și către toți cei afectați, cu speranța că vor găsi puterea de a depăși această tragedie", mai spune Bogdan Aurescu în mesajul său.


Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul Turciei, provocând moartea a cel puțin 20 persoane, precum și pagube materiale importante. Alte peste 1.000 de persoane au fost rănite. Operațiunile de căutare și salvare continuă, iar numărul victimelor ar putea crește.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8929 secunde