Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii: În politica externă nu e nevoie de experimente discutabile, în nume personal, amatorism și gafe

176
Iohannis, la întâlnirea cu ambasadorii: În politica externă nu e nevoie de experimente discutabile, în nume personal, amatorism și gafe - image20170462170250270klausiohan-1535449527.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că în politica externă a României nu e loc pentru ''experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice''.

"Este pentru noi un an extrem de important, 2018 este anul Centenarului României Moderne, care înseamnă nu doar analize restrospective istorice. (...) Amenințările actuale cer o implicare activă a dvs ca reprezentanți ai diplomației române. Este necesar să acționați viguros și eficient astfel încât obiectivele României să fie protejate. Stabilitatea și predictibilitatea politicii extene a României sunt esențiale pentru credibilitatea noastră ca actor extern. (...) În politica externă a României nu e loc pentru experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice, pentru că toate acestea sunt foarte păguboase pentru interesele și obiectivele noastre naționale", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu șefii de misiuni și consulii generali, cu prilejul Reuniunii anuale a diplomației române.

"Este inadmisibil ca în an Centenar să facem pași înapoi ca țară în ceea ce privește statul de drept. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru realizarea acestui țel. Fundamentele politicii noastre extene rămân aceleași", a continuat Klaus Iohannis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2863 secunde