Iohannis a semnat un decret. Vezi ce prevede!

324
Iohannis a semnat un decret. Vezi ce prevede! - 1-1577721460.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, prin care sunt eliminate supra-acciza la carburanți și supra-impozitarea contractelor part-time de la 1 ianuarie 2020, relatează Agerpres. Această reducere în privința carburanților va însemna că acciza în România va fi mai mică decât minimul impus la nivel european.

La începutul lunii, șeful statului spunea că va promulga aceste măsuri, motivând că trebuie luate pentru a încuraja în ansamblu economia, chiar dacă pe termen scurt au "un oarecare impact bugetar negativ". "Eliminarea supraaccizei și o posibilă creștere pentru a îndeplini limita cerută de Comisia Europeană, totuși, vor duce la o scădere considerabilă a taxării carburanților, vorbim de o scădere destul de importantă, eliminând supra-acciza, iar o majorare până la limita cerută de Comisa Europeană este foarte, foarte mică, deci suntem foarte, foarte aproape de acea limită. Sunt convins că Guvernul va reglementa aceste chestiuni", declara Iohannis.

Totodată, supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial a fost eliminată în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat, nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5504 secunde