Iohannis a promulgat legea CSM. El spune că nu susține modificările aduse actului normativ și solicită reluarea parcursului legislativ

253
Iohannis a promulgat legea CSM. El spune că nu susține modificările aduse actului normativ și solicită reluarea parcursului legislativ - iohannis-1538657812.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, însă șeful statului reiterează faptul că nu susține modificările aduse acestei legi.


"Încă de la demararea, în urmă cu mai bine de un an, a procedurilor de modificare a celor trei legi fundamentale ale justiției, Președintele Klaus Iohannis a uzat, în mod repetat, de prerogativele sale constituționale de a solicita Parlamentului României reexaminarea acestora și de a sesiza Curtea Constituțională a României", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Conform sursei citate, atât președintele Iohannis, cât și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-au adresat Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept, Comisia de la Veneția.


"Opinia preliminară emisă de acest organism european, care se va regăsi în documentul final din luna octombrie, precizează că modificările legislative au un impact negativ asupra sistemului judiciar din România și asupra independenței judecătorilor și procurorilor", se precizează în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1696 secunde