Investițiile în educația copiilor din Grădina, prioritare pentru primarul Gabriela Iacobici

254

Articole de la același autor

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, și consilierii locali au demonstrat de nenumărate ori că una dintre prioritățile localității o reprezintă investițiile care vizează educația copiilor.

Mai mult, recent, cei mai sârguincioși dintre elevi au fost recompensați pentru rezultatele bune și foarte bune la învățătură, iar în cadrul serbării de sfârșit a anului școlar au primit cărți din partea Primăriei și a Consiliului Local Grădina.

"Printr-o hotărâre a Consiliului Local Grădina au fost alocați 3.000 de lei pentru a fi cumpărate cărți pentru elevii sârguincioși. Astfel, au fost achiziționate 300 de volume. Ele au fost oferite elevilor premianți, fiecare primind câte cinci cărți. Mai mult, pentru a-i stimula și pe cei cu rezultate mai slabe la învățătură le-au fost oferite și lor câte una pentru a avea ce să citească în vacanță. Pe lângă cărțile oferite din partea noastră, ei au mai primit diplome de la școală", a declarat primarul comunei Grădina Gabriela Iacobici.

Și pentru că bucuria copiilor este neprețuită, primarul Gabriela Iacobici le-a pregătit și o surpriză pentru a începe cu dreptul vacanța de vară.

În consecință, la începutul acestei săptămâni, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Grădina au petrecut o zi de neuitat la Aqua Magic.

"Acest proiect a fost pus la punct în colaborare cu cei de la Aqua Magic. Intrarea a fost gratuită, iar Primăria și Consiliul Local din Grădina au asigurat transportul elevilor. Au fost 110 copii și 20 de însoțitori. A fost o zi minunată în care copiii s-au simțit foarte bine", a mai spus primarul Gabriela Iacobici.

În altă ordine de idei, șefa administrației publice locale din Grădina a spus că se lucrează intens la proiectul destinat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și care au rămas doar în grija bunicilor. Pentru a veni în sprijinul acestora și pentru ca elevii să nu abandoneze cursurile școlare, edilul s-a gândit la un proiect pe care îl pune în aplicare cu ajutorul celor de la Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Constanța, banii provenind din fonduri europene.

Este vorba despre construirea și amenajarea unui centru de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa. Lucrările au început deja, iar potrivit proiectului, finali-zarea acestuia ar urma să aibă loc în luna noiembrie a acestui an. Sediul cen-trului va fi în fosta Casă a Agronomului din localitate. Deoarece clădirea este foarte veche, ea va fi reabilitată, modernizată și extinsă.

Astfel, vor fi consolidați toți pereții interiori și exteriori cât și fundațiile de piatră. Pentru o mai bună desfășurare a activităților, construcția actuală va fi recompartimentată și extinsă și va avea parter și un etaj.

Potrivit proiectului, la parter se va amenaja o cantină cu o suprafață de aproximativ 36 mp, o bucătărie de 17 mp și un spațiu de depozitare cu acces din exterior. Totodată, vor fi amenajate două grupuri sanitare și un hol de acces la grupurile sanitare. De asemenea, în extinderea propusă va fi cuprinsă și ca-mera centralei termice, precum și un depozit de combustibili necesari funcționării centralei. La etaj se va realiza pe o suprafață de 237 mp un spațiu destinat activităților educaționale, de recreere și odihnă a copiilor. În fața clădirii se va amenaja un parc, iar în spatele construcției, cei mici se vor putea bucura de un loc de joacă spațios și dotat cu mobilier specific. Toți copiii care își vor petrece timpul aici vor avea un program bine stabilit. Astfel, după ce vor veni de la școală, vor primi o masă caldă, după care se vor odihni, iar apoi își vor face temele fiind supravegheați de cadre spe-cializate.

"Suntem în grafic cu lucrările la acest obiectiv, ba chiar le-am depășit, așa că așteptăm cu nerăbdare finalizarea", a mai declarat primarul Gabriela Iacobici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Diverse : Așa alungi mirosurile din casă
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum să dai, subtil, culoare casei
Pagina a fost generata in 0.4837 secunde