Investiții de peste 15 milioane de lei pe malul Lacului Techirghiol

490
Investiții de peste 15 milioane de lei pe malul Lacului Techirghiol - adrianstanprimartechirghiol19-1348694740.jpg
Primăria Techirghiol, condusă de Adrian Stan, lansează "Proiectul integrat de amenajare turistică a malului lacului Techirghiol".


Inițiativă este finanțată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 "Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului", Domeniul Major de intervenție 5.2 "Crearea, dezvol-tarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice". Lucrările vor fi demarate în baza unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. 
Investiția propusă prin proiect va transforma malul Lacului Techirghiol într-o zonă de îmbăiere și recreere la standarde tehnice și estetice care îi vor asigura competitivitatea pe întreg litoralul românesc. Astfel, lucrările cuprind amenajarea malului lacului pe o suprafață de 7.000 metri pătrați, prin refacerea plajei în suprafață de 21.400 metri pătrați, prin aport de nisip, a unei grădini de recreere de 56.713 metri pătrați, precum și a zonei de băi reci de 7.400 metri pătrați. Turiștii vor putea utiliza aleile pietonale în lungime de 1.708 metri, pistele pentru biciclete și aleile pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, așa cum prevede legea, plaja va fi deservită de două posturi de salvamar și un punct de prim ajutor. Utilitățile necesare bunei întrețineri și siguranței în zona de mal vor include trei grupuri sanitare cu dușuri și trei vestiare, rețele de alimentare cu apă potabilă de 334 metri lungime, de evacuare a apelor uzate și pluviale 310 metri lungime, iluminat stradal aferent aleilor și pistelor destinate turiștilor 2.280 de metri lungime și o parcare cu o capacitate de 90 de locuri. Complementar acestor lucrări de valorificare turistică a malului lacului Techirghiol, străzile Ecaterina Teodoroiu, Muncii și Dr. Ion Tătăranu vor fi reabilitate pentru a facilita accesul turiștilor către malul lacului. 
Proiectul are o durată de implementare de 20 de luni și un buget total de 15, 29 milioane de lei, din care valoarea eligibilă din FEDR este de 11,17 milioane lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 943.385,32 lei, iar cofinanțarea eligibilă a primăriei Techirghiol este de 247.283,18 lei.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2486 secunde