Investiția de milioane de euro care va schimba fața orașului Ovidiu

473
Investiția de milioane de euro care va schimba fața orașului Ovidiu - georgescupra1348149342-1349123680.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai orașului Ovidiu au aprobat în cadrul ultimei ședințe hotărârea care va crește calitatea mediului considerabil pentru cetățeni, va crea locuri de muncă și va aduce sume importante din Fondurile Europene către zona de Sud-Est a României. 
Astfel, membrii CL Ovidiu au decis să dea în administrarea Consiliului Județean Constanța a unui teren în vederea realizării investiției stație de sortare deșeuri reciclabile și stație de tratare mecanico-biologică. 
Construcția, ce se va întinde pe 5,2 hectare în extravilanul orașului, va fi destinată tratării deșeurilor colectate, în Zona1-Constanța. Inițiativa face parte din cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța". Prin aprobarea acestei hotărâri, Consiliul Local Ovidiu vine în ajutorul Consiliului Județean Constanța, care a depus numeroase eforturi pentru ca proiectul amintit să fie declarat eligibil și să primească finanțare. 
"Protecția mediului înconjurător trebuie să fie una dintre prioritățile oricărei administrații publice locale, având în vedere că la nivel european se pune foarte mare preț pe acest aspect. Consider că proiectul nu face decât să contribuie la creșterea calității mediului în județul Constanța, și mai ales în orașul Ovidiu. Ca autoritate locală, trebuie să oferim tot sprijinul necesar pentru astfel de proiecte, care nu sunt decât în interesul locuitorilor acestui județ", este de părere primarul orașului Ovidiu, George Scupra. 
Acesta a mai precizat că investiția de 11,2 milioane de euro fără TVA este benefică pentru localitate deoarece va oferi locuri de muncă pentru 60 de persoane.
"Este vorba de o stație care va fi amplasată pe parcela Np 209/1, lângă groapa de gunoi există deja la Ovidiu, unde vor fi sortate deșeurile. Totul este eco, nu există niciun risc de poluare, ba chiar scopul demarării acestui proiect este acela de a crește calitatea mediului. Vor fi create locuri de muncă, iar o parte din deșeurile rezultate și reciclate vor reveni orașului nostru. Vor fi separate plasticele, hârtia, sticla, astfel încât la depozit să ajungă numai deșeurile biodegradabile. Încă nu s-a stabilit care va fi destinația deșeurilor odată sortate pentru că totul este la stadiul de proiect, însă detaliile vor fi puse la punct în amănunt de către cei care implementează această inițiativă", a explicat Scupra.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Social : Toamna se numără deșeurile
Pagina a fost generata in 2.2686 secunde