Intonarea imnului național în școli, obligatorie în fiecare zi de luni

969
6
Intonarea imnului național în școli, obligatorie în fiecare zi de luni - mariastavrositu13245722341-1324594055.jpg
În România, hiturile disco dar și versurile anumitor manele sunt mai cunoscute decât cele ale imnului național. Recent, acest lucru a fost demonstrat chiar de renumitul Marcel Pavel care a interpretat greșit imnul României la începutul partidei de fotbal dintre România și Franța.

În acest context, nimeni nu poate avea pretenții de la elevii școlilor românești, din moment ce, la ora de muzică, nu se pune accent pe învă-țarea imnului național al României.

Conștient de acest aspect, deputatul PDL de Constanța, Maria Stavrositu, a inițiat un proiect de lege pe tema imnului național.

Astfel, la propunerea parlamentarului constănțean, Senatul a adoptat o propunere de modificare a Legii 75/1994, prin care intonarea imnului național devine obligatorie, în zilele de luni, în toate sălile de clasă din ciclurile gimnazial și primar.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 56 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" și o abținere.

Prin modificarea Legii privind arborarea drapelului, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României, arborarea drapelului devine obligatorie și în fiecare sală de clasă din ciclurile gimnazial și primar, deasupra tablei de scris.

Comentează știrea

gigel
23 decembrie 2011
Excelent!

As se face in orice tara care se respecta!

George
23 decembrie 2011
Da...

si care varianta a imnului vor canta elevii? Aia pe ritm de manele, varianta Marcel Pavel sau... care din ele?

Marmota
23 decembrie 2011
Tradare sa fie dar s-o stim si noi

Carmen, fata, M.Pavel a gresit intentionat imnul scotand numele "Traian". Ceea ce a facut el e o mizerie dar cum Base nu doarme, Mircea Sandu deja a inceput sa simta repercursiunile implicarii imnului intr-o disputa politica cretinoida

ado
23 decembrie 2011
reprerCUsiuni

look it up! :))

mia
24 decembrie 2011
stima si respect

Bravo la d-stra doamna deputat, stima si respect pentru initiativa

Catalin
24 decembrie 2011
Geaba chichirez galceava ...

Se poate canta imnul si la inceputul fiecarei ore de curs . Ba chiar , la inceputul fiecarui minut amarat... Care va fi rezultatul ? Vor fi elevii nostri mai constiinciosi , mai buni romani , mai patrioti ? Sa fim seriosi ! Cand vor termina scoala , cei mai multi vor vota , in mod sigur , cu picioarele . Adica , isi vor baga picioarele in ea de tara ... Aceasta mare realizare , este opera banditilor care conduc samavolnic tara si o mulg si o jupoaie , ca-i spun si strainii ,,terra di merda'' ! Noi sa cantam cui , sa se trezeasca ?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce a făcut Maria Stavrositu la Paris
Pagina a fost generata in 0.242 secunde