Institutul Revoluției Române, pe făraș! Deputații au aprobat ordonanța pentru desființare

166
Institutul Revoluției Române, pe făraș! Deputații au aprobat ordonanța pentru desființare - dddd-1583230445.jpg
Comisia de cultură a Camerei Deputaților a votat, marți, în favoarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, transmite Agerpres.

Președintele comisiei, Gigel Știrbu, a remarcat că ordonanța a produs deja efecte juridice. "Din punct de vedere juridic, IRRD 89 a fost desființat", a spus Gigel Știrbu.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că acest institut a funcționat foarte mulți ani, dar că actorii politici nu pot fi și scriitori de istorie contemporană, iar acțiunile instituției pot fi duse mai departe de către Institutul de Cercetare a Arhivelor Comunismului. "Nu știu dacă a adus plus valoare societății, probabil că da. (...) Actorii politici nu pot fi și scriitorii de istorie contemporană. (...) Nici domnul Ion Iliescu și nici domnul Voican Voiculescu. (...) Ironia este că, astăzi, fostul președinte al PSD și fost președinte de onoare al IRRD împlinește 90 de ani. Să fie ca un cadou în replica acțiunilor lui, nu știu, dar votul e evident", a afirmat Bulai.

Deputații PSD Gheorghe Socotar și Nicolae Bacalbașa s-au opus desființării IRRD 89. Camera Deputaților este prima sesizată în privința acestui proiect de lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde