"Instituționalizarea persoanelor cu dizabilități nu mai este o soluție"

130

Articole de la același autor

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a apreciat, joi, că instituționalizarea persoanelor cu dizabilități "nu mai este o soluție astăzi" și a pledat pentru integrarea acestor persoane în locuințe familiale.

"Doamna ministru Rovana Plumb și-a luat angajamentul pentru două centre pilot (n.r. furnizori de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități), care apoi să se extindă în toată țara. Există voință, există propuneri, avem un model de succes, deci trebuie să facem pași importanți. Am fost acolo, la Mihăilești, (n.r. la o locuință familială pentru persoane cu dizabilități), am stat de vorbă cu aceste persoane care erau foarte mulțumite, pentru că viața în instituții e grea și tristă.

La probleme umane trebuie să găsim soluții umane. Instituționalizarea nu mai este o soluție astăzi", a afirmat Daciana Sârbu, joi, la conferința internațională ''Un viitor împreună, un viitor pentru fiecare — despre angajamente și priorități în politica publică privind tranziția de la sistemul rezidențial de îngrijire pentru tinerii și adulții cu dizabilități la servicii în comunitate".

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a afirmat, la aceeași conferință, că dorește să realizeze o reformă structurală, axată pe nevoile și cerințele persoanelor cu dizabilități, în condițiile în care, în România, se înregistrează 737.885 de persoane cu dizabilități, iar 17.000 dintre acestea se află în centrele de protecție specială. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7297 secunde