Instanța a solicitat CJC să depună noi documente în dosarul pedelistului Gheorghiță Corbu

1132
Procesul intentat de pedelistul Adrian Gheorghiță Consiliului Județean Constanța, pentru faptul că CJC refuză sistematic, de un an, să valideze mandatul de consilier județean al lui Gheorghiță Corbu și, mai mult decât atât, refuză și introducerea proiectului de hotărâre pe ordinea de zi, a avut termen marți, 21 iulie. Astfel, potrivit liderului de grup al consilierilor județeni PD-L, avocatul Adrian Gheorghiță, care e reclamant în procesul lui Gheorghiță Corbu, "instanța a solicitat Consiliului Județean se depună hotărârile de validare a CJC și documentele aferente". Reamintim faptul că ședința de validare a CJC a avut loc pe data de 23 iunie 2008, eveniment în cadrul căruia au fost validate, prin Hotărârea 211, toate mandatele de consilieri județeni. Toate, cu excepția celui al lui Corbu.
În plus, conform explicațiilor lui Adrian Gheorghiță, un proiect de hotărâre prin care să se constate invalidarea lui Corbu nu există. Rămâne, așadar, de văzut ce documente va prezenta Consiliul Județean Constanța în procesul care i-a fost intentat, al cărui proxim termen este pe 18 august, în condițiile în care nu există, totuși, nicio hotărâre care să ateste invalidarea lui Corbu.
În acest context, Gheorghiță a amintit, din nou, situațiile în care un cosilier nu poate fi validat și anume atunci când au fost încălcate condițiile de eligibilitate, respectiv aceea în care alegerea sa a avut loc în contextul unei fraude electorale constatate în condițiile legii privind alegerea autorităților publice locale. "Frauda se dovedește doar în urma unei hotărâri a Biroului Electoral Central la momentul acela, ori o astfel de hotărâre nu există", a conchis consilierul județean democrat-liberal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3697 secunde