Începe reabilitarea monumentului de la Adamclisi

547

Articole de la același autor

Monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi va fi reabilitat cu fonduri europene de către Consiliul Județean Constanța. Administrația județeană dorește să atragă turiști din lumea largă în Dobrogea, prin introducerea monumentului ridicat în cinstea victoriei împăratului Traian asupra dacilor, în circuitul turistic internațional. Primul pas în acest sens a fost făcut în același timp cu semnarea contractului, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, "Dezvoltarea durabilă și promo-varea turismului" iar ieri au fost înmânate ordinele de începere a lucrărilor în zonă.

Valoarea reabilitării Monumentului de la Adamclisi ajunge la 18 milioane de lei, pentru că toți solzii de pe partea superioară sunt degradați și vor fi înlocuiți. În plus, specialiștii vor face o amenajare peisagistică, vor planta pomi, vor monta băncuțe și vor amenaja un amfiteatru în fața monumentului. Totodată, se va asfalta drumul între cetate și monument și va fi amenajată o parcare. Pentru o mai bună vizibilitate a monumentului pe timpul nopții, experții s-au gândit să pună la punct un sistem de iluminare. De aseme-nea, se vor crea condiții decente pentru un turism civilizat, va fi amenajat un sistem de alimentare cu apă și vor fi montate grupuri sanitare, dar și un infocentru funcțional.

Prin atingerea acestor obiective specifice, rezultatele preconizate ale proiectului vor fi reintroducerea în circuitul turistic competitiv național și internațional a monumentului triumfal Tropaeum Traiani, dovadă materială incontestabilă a originii poporului român dar și creșterea numărului vizitatorilor prin punerea corectă în valoare a obiectivului de patrimoniu. Consilierii județeni susțin că inclu-derea monumentului în programe turistice naționale și internaționale va duce la creșterea vizibilității monumentului Tropaeum Traiani atât la nivel național, cât și internațional și creșterea nivelului economico-social al zonei, contribuind la dezvol-tarea durabilă a acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Moarte suspectă la Adamclisi
Pagina a fost generata in 1.4347 secunde