Începe perioada electorală pentru alegerile locale

175
Începe perioada electorală pentru alegerile locale - alegerilocale-1596003276.jpg
Perioada electorală aferentă alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale programate în data de 27 septembrie începe miercuri.


Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a precizat că, începând de miercuri, toate partidele care doresc să se înscrie în competiție, precum și candidații independenți își pot înregistra mandatarii financiari, deschide și declara conturile la AEP.


El a amintit că mai multe localități sunt carantinate, însă a adăugat că ar trebui să nu fie probleme cu organizarea procesului electoral în aceste circumscripții, deoarece ar urma să iasă din carantină înainte de a se constitui birourile de circumscripție.


Potrivit unui comunicat al AEP, principalele repere calendaristice ale perioadei electorale aferente alegerilor locale sunt următoarele:


* 2 august - constituirea Biroului Electoral Central;


* 7 - 11 august - perioada de înregistrare a alianțelor electorale;


* 7 - 18 august - perioada de depunere a candidaturilor;


* 8 august - constituirea birourilor electorale de circumscripție;


* 24 august - rămânerea definitivă a candidaturilor;


* 22 septembrie - tipărirea buletinelor de vot, desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;


* 26 septembrie, ora 7,00 - încheierea campaniei electorale;


* 27 septembrie, ora 7,00 - începerea votării;


* 27 septembrie, ora 21,00 - încheierea votării.


Alegerile locale ar fi trebuit să se desfășoare în luna iunie, însă au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.


Parlamentul a decis, la mijlocul lunii iunie, prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie. Prin același act normativ s-a prevăzut ca data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 să se stabilească prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.


La începutul lunii iulie, Senatul și Camera Deputaților au adoptat legea care prevede organizarea localelor pe 27 septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3802 secunde