Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite de administrația locală din Cumpăna

252

Articole de la același autor

Conform tradiției, în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, se comemorează și Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, apărare și reîntregirea neamului.

Cu această ocazie, ieri, 28 mai, reprezentanți ai Consiliului Local Cumpăna, Liceului "Nicolae Dumitrescu" și ale celor două grădinițe din comună au depus coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate.

"În această zi, a ridicării la ceruri a Mântuitorului, credincioșii se roagă în taină ca eroii să vegheze la destinele României. În toate bisericile din țară și străinătate se fac slujbe pentru pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. E ziua când ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă", a spus primarul Mariana Gâju. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3813 secunde