"În ultimele două luni a avut loc o disoluție a statului"

178
Vicepreședintele PDL Cristian Boureanu a afirmat, într-o conferință de presă, că sub guvernul USL, în ultimele două luni, a avut loc o disoluție a statului român, o încălcare a normelor democratice și și-a exprimat convingerea că românii nu vor gira referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

"Nu credem că asta e adevărata Românie, nu credem că românii vor încălcarea în picioare a democrației, că există români care doresc ca țara noastră să fie coada Europei, oaia neagră a Uniunii Europene. Nu cred că românii vor veni să gireze un referendum care să-i scoată în afara Europei. Nu credem că există o majoritate a românilor care doresc demiterea lui Traian Băsescu", a spus Boureanu.

Potrivit Agerpres, el a atras atenția că reprezentanții USL doresc "îngrădirea democrației, încălcarea Constituției, instaurarea unui regim bazat pe încălcarea statului de drept".

"Democrația în România nu poate fi aruncată la canal", a spus Boureanu.

Vicepreședintele PDL a criticat faptul că președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a convocat parlamentarii Opoziției la ședința Biroului permanent al Camerei cu doar o oră înainte de începerea ședinței.

"Există o majoritate care încearcă să fie deasupra Constituției și ordinii legale în România", a mai spus Boureanu.

De asemenea, el a apreciat că guvernul încearcă să dea vina pe președintele suspendat Traian Băsescu pentru eventuale măsuri ale executivului condus de Victor Ponta: concedierea unor bugetari și neplata unor drepturi financiare ale pensionarilor.

"Guvernul Ponta nu are niciun fel de soluție economică și încearcă să își acopere propriul eșec și propria incapacitate dând vina pe președintele suspendat, Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Cristian Boureanu consideră că asigurarea funcționării unor camere de luat vederi în toate secțiile de votare reprezintă o obligație a guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.509 secunde