În trei ani, comuna Agigea s-a modernizat cât în 20 de ani

2167
11
În trei ani, comuna Agigea s-a modernizat cât în 20 de ani - cc-1311925206.jpg

Aflat la primul mandat la Primăria comunei Agigea, edilul Cristian Maricel Cârjaliu (PSD) a demonstrat că își ține promisiunile făcute în campania electorală. El a reușit să realizeze, într-o perioadă în care banii au fost puțini, foarte multe lucruri pentru cetățenii localității. Într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber", primarul a vorbit despre realizările sale și planurile de viitor, dar și despre problemele cu care se confruntă.

- Au trecut trei ani din acest mandat. Cât din ceea ce v-ați propus ați reușit să faceți?
- Am realizat 90% din ceea ce am promis în campania electorală, cu excepția dispensarului. Intenționam să ridicăm o clădire pentru un dispensar cu centru de urgențe Agigea. Din păcate, acest lucru nu se poate realiza, deoarece ne judecăm cu firma care a ocupat abuziv terenul. Pe de altă parte, sunt multe proiecte pe care nu le-am promis, însă ideile au venit pe parcursul mandatului și le-am realizat.

- Ce ați reușit să faceți pentru locuitorii comunei Agigea?
- În cartierul Eroilor, a fost reglementată situația juridică a 320 de loturi de case. Cei de aici au fost ra-cordați la apă, străzile au fost pietruire și bordurate. Tot în acest cartier, avem un proiect pentru canalizare și urmea-ză și racordarea la curent electric.
Mai pot adăuga că au fost realizate rețele de canalizare pe strada Rândunelelor, Rapsodiei, Tiberiu Brădiceanu și Prelungirea Tiberiu Brădiceanu. De asemenea, s-a asfaltat și pietruit pe strada Traian Vuia, Nalbei și Frunzei și, curând, se vor pietrui strada Ciocârliei, respectiv Privighetorii. Au mai fost pietruite străzile George Sbârcea, Ion Bitzan, Ciprian Porumbescu, Mihail Jora și Ion Vidu.
Tot în acești trei ani, s-a reabilitat strada Canalului, executând lucrări de infrastructură pentru apă și urmează pietruirea, iar pe mai multe străzi din Cartierul de Vest au fost realizate rețele de apă.
Mai pot spune că atât baza sportivă, cât și clădirea stadionului au fost reabilitate. În domeniul învățământului, am finalizat o grădiniță cu șase săli de clasă și am accesat fonduri europene, iar pe strada Rândunelelor, se va construi încă o grădiniță cu șase săli de clasă. Prin asociere cu CJC, am realizat Căminul Cultural și urmează să se realizeze un parc și un monument al Eroilor Neamului.
În ceea ce privește iluminatul public, acesta a fost reabilitat în proporție de 60% în localitatea Agigea. Totodată, s-a proiectat și executat iluminatul public în cartierul Steaua de Mare, unde, de la înființare, de 20 de ani, nu aveau lumină stra-dală.
Un alt proiect realizat este cel privind sistematizarea și amenajarea Băii Agigea, prin construirea de poduri și podețe. Împreună cu Apele Române, avem un proiect privind protecția localității Agigea de inundații, prin realizarea unui baraj în extravilanul localității Agigea. Cu ocazia terminării acestei lucrări, comuna Agigea va fi protejată de inundații.
Pentru cei mici s-a realizat Parcul Țara Piticilor și, așa cum am promis în campania electorală, s-a realizat un sediu nou și civilizat pentru Primăria Agigea, unde aparatul de lucru a fost reformat cu personal calificat.
Nici cei care ne-au părăsit nu au fost uitați, astfel că s-a modernizat cimitirul ortodox din Agigea și căutăm soluții și pentru cel din Lazu.
În altă ordine de idei, în Agigea s-a construit o bibliotecă pentru etnicii musulmani și un spațiu destinat ritualului înmormântării. S-a pus piatra de temelie pentru biserica Sfântul Constantin și Elena și am construit, din resursele financiare ale comunității, o capelă, inaugurarea acesteia urmând să aibă loc zilele următoare.
În privința tinerilor, în decembrie 2010, am repartizat 330 de locuri la Legea 15, unde s-a intrat deja la lucru pentru sistematizarea zonei.

- Dar pentru locuitorii satului Lazu?
- În satul Lazu, s-au pietruit străzile Alexandru Aderescu, Gheor-ghe Marinescu, Constantin Enițescu, Horia Hulubei, străzi care erau de pământ. Pe strada Mălinului, s-a pietruit și asfaltat și s-au tras și utilitățile necesare, adică a fost racordată la apă și urmează să fie racordată și la electricitate. Aici este cartier de case, unde s-au dat locuințe la Legea 15.
Totodată, pe strada Miron Cristea, s-a asfaltat, iar pe strada Grigore Moisil se va asfalta în zece zile. Totodată, s-a pietruit strada Gheor-ghe Barițiu, în extravilan care face legătura cu Șoseaua Cumpenei. Acum, locuitorii din Lazu au două ieșiri, una spre Șoseaua Mangaliei și una spre Șoseaua Cumpenei. Tot în Lazu, a fost amenajată dereaua, prin realizarea de poduri și sistematizarea a cursului de apă.
Ținând cont că, în ultimii 20 de ani, în Lazu nu s-a turnat un metru pătrat de asfalt, cred că începutul este bun. O altă investiție importan-tă realizată în satul Lazu este cea legată de realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Ca și proiecte care sunt începute, avem de executat o grădiniță care va avea trei săli de clasă. De asemenea, se va realiza un parc "Țara Piticilor".
În satul Lazu, avem 120 de loturi de casă date pe Legea 15. Acestea au fost introduse în intravilan, s-au eliberat autorizații de construcție și au fost racordate la utilități.
Ca proiecte de viitor, este cel care vizează modernizarea și extinderea Școlii din Lazu și mai am în vedere o acțiune privind modernizarea și reabilitarea iluminatului public.
Totodată, nu trebuie uitat că s-a construit Geamia din Lazu, un obiectiv foarte important pentru comunitatea de aici, care a dus la cunoașterea localității și peste hotare, adică în Turcia.

- Ce programe sociale ați intro-dus pentru locuitorii comunei?
- Am rezolvat problema transpor-tului copiilor preșcolari și școlari. În acest sens, am achiziționat două microbuze care duc copiii la școa-lă și la grădiniță. Totodată, a fost rezolvat transportul pensionarilor, elevilor și studenților de la Agigea la Constanța și înapoi. De asemenea, din momentul în care am fost ales primar, am realizat un program în care, în fiecare an școlar, procurăm uniforme pentru elevii de la școlile din Agigea și Lazu.

- Ce obiective o să mai realizați până la sfârșitul mandatului?
- Se va construi o nouă grădiniță în Cartierul Eroilor, cu trei săli de clasă. Un alt obiectiv vizat este "Clădirea Pensionarului", pentru care se caută surse de finanțare. Mai avem în lucru construirea unei Piețe Agroalimentare P+2 nivele, care va moderniza centrul localității Agigea.
Aș vrea să mai adaug că, în luna septembrie a acestui an, începe reabilitarea sistemului de cana-lizare și distribuție apă în localitatea Agigea. Fosta grădiniță
din Agigea va fi reabilitată și modernizată și i se va da o nouă destinație, mai exact, va funcționa ca o creșă cu program prelungit. Mai am în vedere introducerea gazelor în Agigea.

- Intenționați să mai candidați pentru un nou mandat în 2012?
- Da, vreau să mai candidez pentru un nou mandat. Am proiecte începute și doresc să le duc la termen în mandatul următor. Eu consider că, în trei ani, comuna Agigea s-a modernizat și reabilitat cât în 20 de ani. Vreau să mai candidez și pentru faptul că, în perioada 2013-2015, vreau să aplic pentru un nou proiect care constă în reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare și apă.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Vip
29 iulie 2011
In trei ani, Agigea s-a modernizat..

Este adevarat ce spune d/l Primar Cirjaliu, este un PRIMAR PE CINSTE, Ii doresc MULTA.....SANATATE,SI LA CAT MAI MULTE MANDATE IN PRIMARIA AGIGEA.

kil
29 iulie 2011
mai bun era ionita

era mai implicat, avea proiecte mai bune

C. Dragoi
29 iulie 2011
Va ducetzi in cap rau

Voua chiar nu va suna prost repetitzia din titlul ala? Cum ar fi sunat - In trei ANI ....... cat in DOUA DECENII? Dar de ar fi numai asta la Cuget! Va ducetzi in cap tot mai mult de la o zi la alta! Atzi ajuns o adunatura de amatori shi cershetori pe la ushile firmelor. Profesionalism, NEMA!!!

agigeanu
29 iulie 2011
modernizare.....agigea.....!

v-a lasat ionita 99 de miliarde pentru canalizar,reabilitare scoala 2,unde va lafaiti tot pe aprobarile lui,amenajarea vaii agigea si lazu cu finantare adusa de ionita,nu de cirjaliu,proiect cu apele romane,gemia lazu, proiect demarat de ionita,bca-ul cumparat tot de el. proiecte: iluminat steaua de mare cartierele pentru tineri ,strazi apa iluminat,si cate 5 miliarde pt. fiecare lucrare alocati. lauda-te la prosti,ca noi te stim.....iar la asa locuitori asa primar..sa ne traiesti...

cetatean agigea
29 iulie 2011
canalizare

canalizare -cea mai mare minciuna, nu se va face niciodata pt. ca vidanja primariei ii baga bani frumosi in buzunar. pietruire in extravilan? ar trebuii arestat. mai bine le pietruia ca lumea pe cele din lazu cu pietris nu cu pamant cum le-a facut el. lasa ca vine IONITA SI LE REZOLVA EL. OAMENI BUNI NU MAI VOTATI MILITIANU ASTA.

mihai t.
29 iulie 2011
felicitari domnule primar cirjaliu!

Felicitari pentru tot ce ati facut, nu ascultati birfele invidiosilor domnule primar. Agigea va vrea si la alegerile din 2012, nu ii lasati pe hotii lu ionita sa va invinga domnule primar!

george c
5 august 2011
un cetatean

citesc si ma minunez adica strazile au fost pietruite cu pamant mestere esti cretin adica boncota. da era mai bun ionita a furat mai mult si tot timpul juca poker si table pe banii nostri intradevar mai sunt catva sifilitici prin agigea care ii duc dorul lui cretinul de ionita chiar ca ne meritam soarta asta carjaliu se vede ce face si tot il muscati de cur rusine porcilor portocalii

PARIS MIHAI
17 septembrie 2011
ZONA DINU COCEA

FACETI CEVA SI IN ZONA DINU COCEA CA DE O LUNA DE ZILE HOTII SPARG CASE DIN LIPSA ILUMINATULUI POATE REUSITI SA VA AMINTITI CA SUNTETI PRIMARUL SI ACELEI ZONE SA NE DATI SI NOUA O ADRESA DE CASA ,DACA SUNT PROBLEME PE ACEA ZONA DATI O HOTARARE DE CONSILIU PRIN CARE TOATA LUMEA SA FIE OBLIGATA SA INTRE IN LEGALITATE ,DAR PTR CATEVA FAMILII CARCOTASE NE CONDAMNATI PE TOTI , PLATIM SI NOI TAXE SI IMPOZITE CA TOATA LUMEA DE CE NU NE ASIGURATI CONDITII PETRU CEIA CE PLATIM ,VA MULTUMESC PTR. INTELEGERE

ケイトスペード リボン バッグケイトスペード 財布 値段ケイトスペード
5 septembrie 2014
ケイトスペード リボン バッグケイトスペード 財布 値段ケイトスペード

you can instead do your search online more conveniently and quickly.|||Find out more tips about vintage cars insurance at ケイトスペード リボン バッグケイトスペード 財布 値段ケイトスペードバッグセールバッグ ケイトスペードkate spade 財布 ゴールド http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-9.html

カシオ 掛け時計
6 septembrie 2014
カシオ 掛け時計

the new designs for Jeep Hard Tops are full of options. Of coursework one of the main advantages of a Hard Top is security. One time you install the Hard Top on your Jeep you can park it and walk away feeling better about your personal property as well as vandalism. If you require extra security カシオ 掛け時計 http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-7.html

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Aprilie 2011
Stire din Social : Copilărie în cocina de porci
Pagina a fost generata in 0.3521 secunde