Deputatul Bogdan Huțucă:

"În loc de intimidări la comandă, ANAF ar trebui să modernizeze sistemul de administrare fiscală"

217

Articole de la același autor

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, a transmis o interpelare conducerii ANAF, prin care a solicitat informații cu privire la stadiul derulării Proiectului de Modernizare a Administrației Fiscale din România (RAMP). Răspunsul primit este în total dezacord cu declarațiile publice ale președintelui ANAF, Bogdan Stan. 


"Pentru cei care nu știu, sistemul de administrare fiscală a intrat, încă din 2013, într-un proces de modernizare pe banii Băncii Mondiale. Vorbim de peste 70 milioane de euro. Nu mică mi-a fost mirarea când l-am auzit pe actualul președinte al ANAF, Bogdan Stan, că această modernizare există numai pe hârtie și, mai mult decât atât, că programul are deja decalaje majore de la termene", a spus Bogdan Huțucă. 


El a adăugat că va cere explicații ANAF, pentru că, într-un răspuns formulat de un secretar de stat la o interpelare adresată ministrului Finanțelor pe această temă, lucrurile sună foarte optimist. 


"Ministerul comunică faptul că în cadrul proiectului de modernizare al ANAF s-au încheiat 24 de contracte de consultanță și 12 de livrare de bunuri și servicii. Mai mult decât atât, în același răspuns mi se comunică faptul că acum în ANAF se lucrează la achiziționarea unui sistem informatic integrat de administrare fiscală. Minunat! Prin urmare, cine spune adevărul: Ministerul Finanțelor sau președintele ANAF, prins într-un moment de sinceritate?", a întrebat deputatul liberal constănțean. 


Acesta consideră că toți contribuabilii români au nevoie de predictibilitate și de un sistem fiscal prietenos și accesibil. În schimb, în opinia liberalului constănțean, aceștia primesc declarații trunchiate, schimbări majore făcute peste noapte ale sistemului de impozitare și lipsă de interes din partea ANAF. 


"Știm că ANAF este în alertă maximă când vine vorba de a verifica instituții de presă, care, în opinia mea, își fac datoria. Cred - și luați acest lucru ca un sfat - că, în primul rând, ANAF ar trebuie să-și facă ordine în propria ogradă, să acceseze fondurile puse la dispoziție de Banca Mondială și să se comporte ca o instituție care emană respect și profesionalism, nu ca bodyguard-ul președintelui PSD, Liviu Dragnea", a mai spus deputatul Bogdan Huțucă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4614 secunde