Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep:

"În ciuda multor zvonuri lansate de unii membri ai comunității, uniunea există în continuare"

4024
7

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, recent, o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Limbii Tătare. Acțiunile au avut loc la Constanța, Murfatlar, Tuzla și Techirghiol. Protagoniștii activităților au fost tinerii comunității tătare. Drept urmare, elevii care frecventează cursurile de limba tătară din cadrul Școlii Comunitare a UDTTMR au recitat poezii în limba tătară, dar și versuri din lirica românească în semn de respect față de populația majoritară și cinstind așa cum se cuvine proverbiala de acum comunicare interculturală.


Programul artistic la toate manifestările UDTTMR a fost susținut de către ansamblurile uniunii, în timp ce la Murfatlar a fost prezent și Corul de Ilahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din România.


La evenimente au participat atât primarii localităților Murfatlar, Tuzla și Techirghiol, respectiv Valentin Saghiu, Taner Reșit și Iulian Soceanu, în timp ce la Constanța a fost prezent subprefectul Levent Accoium.


De asemenea, de la manifestări nu au lipsit nici secretarul de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, și Muftiul Iusuf Muurat. 


"Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să-i mulțumim domnului Aledin Amet, în prezent secretar de stat la Departamentul pentru Relații Interetnice, pentru faptul că, în activitatea pe care a avut-o ca deputat al UDTTMR, printre alte realizări se numără și această lege pe care a inițiat-o. Aledin Amet este unul dintre oamenii care au fost mereu alături de uniune și nu uită de unde a plecat. De asemenea, vreau să mulțumesc domnului muftiu Iusuf Muurat care este alături de noi mereu, și domnului subprefect Levent Accoium care este apropiat de noi", a spus președintele UDTTMR, Gelil Eserghep. 


Cunoscute fiind disputele din ultima vreme din cadrul UDTTMR, el a dat asigurări că lucrurile decurg normal în continuare și a precizat că uniunea continuă activitățile culturale și sportive. 


"În ciuda multor zvonuri lansate de unii membri ai comunității noastre, vreau să știți că uniunea există în continuare, calendarul nostru este plin de evenimente ca și până acum, iar toți cei care continuă să vină la uniune și să se implice în organizarea evenimentelor o fac voluntar și o fac din suflet. Noi mergem mai departe și vom continua să organizăm evenimente și să facem în așa fel încât uniunea să existe și să își desfășoare activitatea așa cum a făcut-o timp de 27 de ani. Așa cum comunitatea noastră nu a dispărut de pe aceste pământuri de sute de ani, nu va dispărea nici în câțiva ani. Dacă vom avea vreodată aici, în România, ghinionul de a dispărea ca nație, ca religie, ca limbă, este doar vina noastră", a mai spus liderul UDTTMR, Gelil Eserghep. 


Comentează știrea

kar
10 mai 2017
problema existentei

Ma intreb cine macar si a pus problema si cum s a ajuns la aceasta afirmatie. Oribil

Cucu
10 mai 2017
UDTTMR

Domnilor turco/tatari ! Daca respectati pamantul care v-a primit ( mai precis v-ati asezat cu forta ) , trebuie ca fiecare manifestare a UDTTMR sa inceapa cu motoul " Popor roman , iarta-i pe stramosii nostri !" . AMIN !

Gelil
10 mai 2017
Penal

Este vorba despre omul care tine cu dintii de functie in mod abuziv, care nu respecta statutul uniunii, ameninta si bate tatarii cu "gorile" platite, care minte si umbla cu fete tinere desi sotia i-a fost fidela si rabdatoare... despre cel care este un interlop scolit in Parlamentul Romaniei sub aripa lui Vadim.... care poate sa prosteasca un ziarist si cativa naivi, dar nu pe cei educati si cu discenamant. E vorba de un om care face ilegalitati pentru care o sa raspunda in fata autoritatilor, nu despre Uniune.

Ziar
10 mai 2017
Pt Carmen Mocanu

Conform justitiei romane Gelil nu mai poate sa se prezinte presedinte, deoarece Congresul in care a fost votat in unanimitate ( ca Ceausescu) este ilegal http://radioconstanta.ro/2017/03/03/exclusivitate-presedintele-udttmr-gelil-eserghep-pierde-proces-dupa-proces/

Tatar
11 mai 2017
Udttmr

Mai voi astia care nu puteti trai din cauza lui Gelil, de ce numergeti sa-i ziceti cv in fata! Va e frica?😂

Ali Ibrai
16 mai 2017
Pentru autoritățile în drept

Astfel de anomalii prin care pretinsul președinte (penal) Eserghep Gelil ignoră deciziile definitive a autorităților și statutul UDTTMR, mă face să cred că trăim în țara lui "Papură Vodă". Răfuielile din interiorul comunității n-au nici o scuză în ce privește respectare Legii și Statutului Uniunii.., din potrivă, polemicile interminabile dintre cei ce dețin "ciolanul" și aspiranții la șefia tătărimii, nu fac de cât să demonstreze motivul pentru care comunitatea în formă organizată, a rămas fără buget și reprezentant în relațiile cu statul. Notă: Acțiunile UDTTMR fie că vorbim de Grupuri de inițiativă sau stafful UDDTM scos în afara legii, toate vor fi contestate și 100% anulate de autorități, întrcât nimeni nu mai are calitate să ia decizii sub sigla UDTTMR, iar în ce privește "gogomănia" Grupurilor de inițiativă, aceștia consideră că Membrii Fondatori DECEDAȚI i-au împuternicit să aspire la "ciolanul" mult râvnit. Realitate nu poate fii decât în condițiile Legii și Statutului și nu după interesul personal sau de grup.

Hoarda de Aur
12 iunie 2017
The Golden Horde

"Domnule Cucu" Ar fi bine sa studiezi un pic istorie. Dobrogea a fost aliata Romaniei in 1877. În 1878, Dobrogea avea un total de 226.000 locuitori (dintre care 127.000 erau musulmani).[31] Cei mai mulți erau tătarii (71.000), urmați de turci (49.000), români (47.000), bulgari (30.000), iar restul erau evrei, greci, armeni, ruși, circasieni și germani.[31] Lucrarea "Constituția Dobrogei" a fost scrisă de avocatul bucureștean Marin Vlădescu-Olt, în anul 1908.[31]

Răspuns la: UDTTMR
Adăugat de : Cucu, 10 mai 2017
Domnilor turco/tatari ! Daca respectati pamantul care v-a primit ( mai precis v-ati asezat cu forta ) , trebuie ca fiecare manifestare a UDTTMR sa...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4735 secunde