Primarul Cristian Cîrjaliu:

"În Agigea, încă se construiește și toate acestea în folosul locuitorilor de aici"

777
16

Articole de la același autor

Chiar dacă banii vin cu greu fie de la bugetul național, fie de la cel european, administrația publică din Agigea

nu a renunțat la planurile propuse, astfel că, momentan, are în derulare două proiecte importante pentru comunitate.

Unul dintre acestea vizează construirea unui modern centru de infor-mare turistică, după ce primarul Cristian Cîrjaliu a semnat, în urmă cu ceva vreme, contractul de finanțare pentru un asemenea obiectiv.

"La fel ca toate celelalte, demararea acestui proiect este foarte important pentru locuitori, ținând cont că, în anul 2008, când am preluat eu mandatul, nu exista niciun obiectiv important în comună. Nu era casă de cultură, nu era club sportiv, nu erau parcuri. Acum, avem toate acestea și mai avem și alte proiecte în lucru. În Agigea, încă se construiește și toate acestea în folosul locuitorilor de aici", a spus primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Noul Centru de informare turistică din localitatea Agigea va avea o suprafață totală de 129,72 metri pătrați, amplasarea acestuia realizându-se în centrul comunei, la intersecția a două drumuri naționale, DN 38 și DN 39, facilitându-se astfel accesul turiștilor aflați în tranzit prin această zonă. Prin înființarea acestui Centru de informare turistică, șeful administrației publice locale Agigea, Cristian Cîrjaliu, își propune să readucă la viață obiceiurile și tradițiile constănțene.

Potrivit proiectului, acestea vor putea fi admirate de turiști prin intermediul spoturilor video care vor fi prezentate în cadrul centrului. Ast-fel, turiștii străini, dar și cei autohtoni vor putea face o trecere în trecut, intrând în atmosfera tradițională pe care strămoșii noștri au încercat să o transmită generații la rând.

Perioada de implementare a proiectului este până la data de 30 septembrie 2015, acesta fiind finanțat prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, Axa III "Îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale". Valoarea totală a proiectului este de 1.035.925 lei, din care 585.277 reprezintă ajutor public nerambursabil, iar suma de 450.648 lei reprezintă valoarea neeligibilă a proiectului ce va fi acoperită de la bugetul local.

Cel de-al doilea proiect care se află în plină desfășurare este Centrul de Tineret din localitate. Construcția este realizată integral de reprezentanții comunei Agigea prin accesarea fondurilor europene nerambursabile prin Zona Metropolitană Constanța.

"Este o construcție care se realizează prin intermediul Zonei Metropolitane, investiție de aproximativ două milioane de lei, care va fi finalizată în cursul acestui an, pe fonduri europene. Este un master plan pe care l-am aprobat acum patru ani, privind dezvoltarea mai multor localități din județul Constanța. Suprafața totală construită va fi de aproximativ 800 de metri, vor fi spații pentru desfășurarea activităților tinerilor, vom avea spații de cazare la etaj, este construcție pe două nivele, dar sunt și spații pentru alte activități sportive: sală de șah, judo și altele", a spus primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu.

El a adăugat că beneficiari direcți vor fi elevii școlii din localitate, care vor profita de terenul de sport, dar și tinerii din localitate, care vor să participe la activități educative. Noul Centru de Tineret din comuna Agigea va fi dotat cu mobilier adecvat și echipamente IT necesare desfășurării activității și va deservi 2.894 de tineri. 

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Borat
25 iunie 2014
Hmm

Bravo sa traiti si sa mai faceti. Auzi ma ala din Eforie poate faci si tu ceva ca de tiganii ne-am saturat Eforie Nord centru Mai misca si tu ceva ca intrii in putrefactie

locuitor
25 iunie 2014
gorunului

Sa veniti pe str Gorunului din Agigea sa vedeti cum dl primar construieste canalizare doar pe jumatate din strada. Pana la domiciliul ultimului pesedist. Chitifoi sau asa ceva. Cica a masurat firma de topografie gresit. Si el n-are solutii sa remedieze situatia. Asa ca mai usor cu laudele ca inca nu le merita. Si tot in zona se trag conducte pentru hidranti. Si se descopera ca sunt deja trase pe anumite tronsoane. Dar s-a uitat sau nu a mai stiut nimeni. Competenta maxima.

pet
25 iunie 2014
interesul poarta fesul

In cartierul nou ,dinu cocea cand primaria va face ceva? Ca taxe si impozite platim toti, lumina, apa,asfastare trebuie sa facem PE cont propriu? La lazu se poate,nu

dr akon
25 iunie 2014
TRACTORIST

Doua turiste din Bucuresti,aflate in cautare de senzatii tari in sudul litotalului il vad pe Carjaliu la volanul unui tractor,transpirat obosit,plin de praf,.Una dintre ele spune:"Draga oare daca ar fi facut politica ce ar fi ajuns acest om".2014.06.25.intr-o Romanie cum ar fi trebuit sa fie!

alt locuitor
25 iunie 2014
tot de pe Gorunului

E foarte bine ca avem camin cultural, ca o sa avem sala de sport si centru de informare. Deja nu mai simtim lipsa canalizarii, nu ne mai deranjeaza noroiul gros de jumatate de metru de pe strada, iar despre gaze nici nu mai visam. Mergem la caminul cultural sa ne citeasca dl primar din realizarile marete ale psd si gata. Multumescuri anticipate pentru succesurile din al doilea mandat!

locuitor
25 iunie 2014
pt gorunlui

de ce sunteti neoameni si dati in carjaliu cad ati facut casa in strada pe gorunului vezi chirchifoi si ala din cap strada gorunului la vale si ati dat spaga lui ionita si lui perva sa va dea autorizatie si sa va concesioneze terenul care era alocat pentru strada domeniu public a fost bine si acum constatati ca nu mai aveti pe unde sa treceti cu canalizarea cam sunteti cu obrazul gros si pt dr akon mars la cotet javra ordinara

cristi
25 iunie 2014
multe laude

in zona pepiniera nu seface nimic ? mult noroi canalizare lipsa,gaze la fel etc cu ce te lauzi mai prietene cu doua cladiri,initiaza proiecte de canalizare gaze schimba reteaua de apa potabila ca aia si asa e varza,si mai usor cu laudele,

free run 5.0
27 iunie 2014
free run 5.0

jordan retro 11 jordan 11 jordan 11 shoes jiefanfu jordan 11 concord low jordan 11 concord michael kors handbags free run 5.0 http://www.nikefree50.net/

nike tn
9 iulie 2014
nike tn

longchamp pas cher longchamp soledes longchamp sac sac longchamp nike tn http://www.slots-enligne.fr/nike-tn/

air jordans
28 iulie 2014
air jordans

toms outlet [url=http://tomsshoes.roter-turm.com][b]toms outlet[/b][/url] http://tomsshoes.roter-turm.com toms shoes sale [url=http://tomsshoes.roter-turm.com][b]toms shoes sale[/b][/url] http://tomsshoes.roter-turm.com air jordans http://jordansforsale.dennissearing.com

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde