Ilie Cobzariu, de la PMP, un profesionist pentru Primăria Ovidiu

1452
Ilie Cobzariu, de la PMP, un profesionist pentru Primăria Ovidiu - iliecobzariu22-1600280907.jpg

Articole de la același autor

A lucrat în transporturi navale, şi aproape două decenii, în comerţ exterior, la Administraţia Zonei Libere Sulina. A ocupat funcţia de director executiv din 2000 până în 2009, a primei administraţii portuare private, TRANSNAV SA – Tulcea. Din 2012 până în prezent este director general al firmei de pază şi protecţie One Star Security. Este născut în1962 în judeţul Botoşani, iar „prin dispoziţia partidului comunist din 1983”, cum ne mărturisea, a fost mutat în Dobrogea. Este jurist de profesie. Are o familie frumoasă şi o nepoţică de trei ani, de care este foarte mândru. Spune despre sine, că este un om împlinit profesional şi familial. Vorbim despre Ilie Cobzariu, candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP), la funcţia de primar al oraşului Ovidiu.

-Ce anume v-a determinat să faceţi pasul către politică?

-Am aşteptat şi au trecut administraţii după administraţii şi tot nu s-a luat taurul de coarne. În momentul de faţă, pandemia ne-a învăţat că a venit timpul să facem nişte schimbări. Opt ani de zile, actuala administraţie a dovedit că nu a fost în stare să ia acele măsuri. Într-adevăr, în momentul de faţă este uşor vopsit oraşul Ovidiu. S-a făcut acea promenadă care a fost mediatizată perfect, a devenit un adevărat produs de marketing, dar nu-i suficient. Omul în afară de relaxare, de petrecere a timpului liber mai are nevoie de câteva lucruri esenţiale. Discutăm de sănătate, discutăm de educaţie. Astea sunt priorităţi naţionale, astea sunt priorităţi ale Comisiei Europene.

-Cum a privit familia dumneavoastră decizia de a intra în politică ?

-Cu surprindere. Găsesc destul sprijin în cadrul familiei pentru proiectele mele. Sper să mă susţină şi în continuare pentru că vor urma vremuri grele, asta înseamnă o implicare 24 de ore din 24. Sunt obişnuit cu programul ăsta şi pot să fac faţă.

-Din discuţiile avute cu alegătorii în precampanie, ce probleme aţi identificat?

-În momentul de faţă alegătorul este mai puţin preocupat de programul politic al primarului sau al contracandidatului. Îl preocupă în mod direct, când va ajunge canalizarea pe strada lui, când i se va face şi lui un trotuar, pe strada neasfaltată, să poată ajunge cu încălţămintea curată în centru. Sunt zone în care nici măcar apa nu a ajuns, sau a ajuns dar este o reţea subdimensionată. Iluminatul stradal nu este finalizat în întreaga localitate. Sunt zone întregi, ca să nu spun cartiere, în care nu s-a făcut decât distribuţie de energie electrică, nu şi iluminat. Astea sunt lucruri directe, imediate care îl dor pe alegător.

-Cu ce proiecte veniţi pentru a moderniza oraşul Ovidiu? Care sunt principalele axe de dezvoltare?

-Digitalizarea. Este cheia de bord a oricărei administraţii. Dacă nu există digitalizare nu există comunicare. La ora actuală, prin site-ul Primăriei putem spune că bate vântul. Nu găseşti nicio informaţie legată de deciziile consiliului local, nici de numărul de locuitori. Pentru o administraţie transparentă, mai aproape de cetăţeni, este nevoie să digitalizăm toate deciziile Primăriei, pentru ca oamenii să vadă cum se cheltuiesc banii publici.

- Cum o să sprijiniți educația?

-Dacă cetăţenii mă vor alege, în calitate de primar voi finanţa pregătirea şi specializarea cadrelor didactice pentru predarea la distanţă. Voi dota unităţile de învăţământ cu echipamente didactice de ultimă generaţie. Voi construi un after-school pentru clasele I-VIII, cu cantină pentru elevi. Şi pentru că Ovidiu este în plină dezvoltare voi construi o grădiniţă nouă, pentru că cea existentă nu este suficientă.

(Comandat de Partidul Mişcarea Populară Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200020)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6154 secunde