ÎCCJ, lovitură pentru procurori! Ce decizie a luat Instanța Supremă vizavi de Legea Salarizării

255
1
ÎCCJ, lovitură pentru procurori! Ce decizie a luat Instanța Supremă vizavi de Legea Salarizării - bani5779433656913175000-1497006978.jpg
Magistrații Instanței Supreme au anunțat, azi, că au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) în privința Legii salarizării unitare, așa cum a au cerut, joi, Parchetul General și Asociația Procurorilor din România. 


"Azi, data de 9 iunie 2017, ora 1100, au fost convocate Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru discutarea unor eventuale elemente de neconstituționalitate ale Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În cadrul ședinței s-a constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea Curții Constituționale", arată ÎCCJ.

Parchetul General a transmis ieri președintelui Klaus Iohannis, Avocatului Poporului și șefei ICCJ, o solicitare în care cere sesizarea CCR, în cazul Legii Salarizării. Motivul: procurorii vor să aibă aceleași salarii ca și judecătorii, ambele categorii având statut de magistrați.

Tot joi, și Asociația Procurorilor din România a cerut Președintelui României, Instanței Supreme și Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în privința Legii salarizării unitare.

Procurorii consideră că este încălcat principiul constituțional al legalității în fața legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferență de statut financiar între procurori și judecători, subiecți constituționali cu statut identic.

"Ținem că subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituțională a reținut că principiul egalității de drepturi se traduce prin reglementarea și aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecților de drept aflați în situații juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituționale ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său", se menționază în comunicatul transmis de asociație, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Legea
9 iunie 2017
Restructurari

Ar fi bine ca procurorii incompetenti sau spagari sa fie restructurati, adica dati afara definitiv din justitie, avem nevoie de corectitudine si competenta ca tara u.e. !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5435 secunde