Iată de când devine aplicabilă legea votului prin corespondență

91
Iată de când devine aplicabilă legea votului prin corespondență - legeavotuluiprincorespondenc5a3c-1442586983.jpg

Articole de la același autor

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, susține că pentru elaborarea proiectului de lege privind votul prin corespondență decidenții politici trebuie să stabilească o serie de principii pe baza cărora să se poată redacta acest act normativ. 


Potrivit unui comunicat de presă, președintele AEP și membri din conducerea Autorității s-au întâlnitcu reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale pentru a discuta despre proiectul legii privind votul prin corespondență. 


Pătru a arătat că, la solicitarea decidenților politici, AEP și-a asumat rolul de a contribui la elaborarea proiectului de lege privind votul prin corespondență, ale cărui prevederi să fie aplicabile la alegerile parlamentare din 2016. 


Președintele AEP a subliniat că votul prin corespondență trebuie să fie secret, direct, gratuit, accesibil, fără proceduri birocratice descurajante pentru alegători, și trebuie să ofere, în același timp, suficiente măsuri de siguranță, pentru a nu putea fi fraudat. 
"AEP este un organism de management electoral cu experiență, dar, potrivit Constituției, nu avem drept de inițiativă legislativă. Contribuim cu expertiza noastră în domeniu, cu informații tehnice despre modul cum se aplică acest tip de vot în alte țări, oferim soluții tehnice și legislative fundamentate, așa cum am mai făcut-o și la elaborarea altor legi electorale. Pentru ca actul normativ să fie elaborat și adoptat în timp util, este nevoie ca membrii Comisiei pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale să stabilească principii clare pe baza cărora să putem redacta propunerea legislativă', a ținut să precizeze președintele Autorității. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5617 secunde