Horia Țuțuianu a semnat contractul privind reabilitarea Muzeului de Istorie

291
Horia Țuțuianu a semnat contractul privind reabilitarea Muzeului de Istorie - horiatutuianu-1597250107.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a semnat ieri contractul privind Servicii de proiectare (PT+DDE), Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și Execuție lucrări, aferent Proiectului "Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța".

Printre principalele lucrări care se vor realiza amintim: lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă și a bolților cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spațiile boltite și la componentele artistice ale sălilor și frescei din aula "Adrian Rădulescu", lucrări de restaurare exterioare la fațade și acoperișuri, lucrări de arhitectură, lucrări de intervenție structurală și lucrări de instalații.

"Este un proiect de suflet pentru mine și totodată deosebit de important pentru cultura constănțeană dar și pentru turismul din județul nostru. În viața oricărei comunități, cultura este la fel de importantă precum educația sau sănătatea. O viață culturală activă este foarte importantă deopotrivă pentru localnici, dar și pentru turiștii prezenți la malul mării. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem acest obiectiv restaurat, iar rolul meu ca președinte al Consiliului Județean Constanța, dar și ca om politic, este acela de a face tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii să aibă acces la cât mai multe obiective culturale conservate și puse în valoare. Doresc să-i felicit pe colegii mei din Consiliul Județean Constanța, care au gestionat extrem de eficient toate etapele în vederea obținerii finanțărilor și a implementării proiectelor atât de necesare reabilitării obiectivelor de o valoare inestimabilă pentru cultura dar și pentru turismul din județul Constanța și din România", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Valoarea totală a proiectului "Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța" este de 19.521.820,91 lei. Valoarea contractului semnat este de 12.091.090,94 lei, iar termenul pentru proiectare și execuție este de cinci și respectiv de 24 de luni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5051 secunde