Horia Constantinescu: „Constanţa va avea 8 dispensare medicale de cartier. Spitalul Regional - o iluzie!”

605
Horia Constantinescu este un personaj binecunoscut la Constanţa. Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor a decis să intre în bătălia pentru funcţia de primar al Constanţei, din postura de candidat al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal).

„În tot programul meu de administraţie publică locală, am vorbit de lucruri nu numai realizabile, ci mai ales realizabile într-un termen foarte scurt. Cu toate că sunt constănţeni cărora le place să viseze cu ochii deschişi, le pot spune că machetele şi proiectele desenate au doar caracterul de a-i păcăli atât timp cât nu li se prezintă costurile şi perioada de execuţie a lucrării.

De aceea, eu vorbesc de dispensarul medical de cartier, ce va veni mai ales în sprijinul copiilor şi seniorilor, reprezentând o unitate de primiri urgenţe şi nu numai la o distanţă mică de casa în care locuiesc. Astfel, se va reduce considerabil aglomeraţia de la Spitalul Judeţean şi oferim copiilor şi seniorilor o şansă în plus limitându-le suferinţa”, a declarat Horia Constantinescu.

Candidatul PPUSL vine şi cu date exacte în ceea ce priveşte proiectul expus. Astfel, valoarea totală a investiţiei ar fi sub un milion de euro, iar dispensarele, în număr de opt, ar putea deveni funcţionale în aproximativ şase luni.

„Am făcut calcule, am împărţit Constanţa şi am identificat opt zone unde aceste construcţii pot fi realizate într-un termen de până la şase luni. Este vorba despre construcţii uşoare, modulare, tip container, ce pot deveni funcţionale într-un mod rapid şi unde pot fi oferite servicii medicale gratuite, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Haideţi să facem o comparaţie cu măreţul Spital Regional promis de ani de zile. Acest spital ar costa câteva sute de milioane de lei bune, ar avea nevoie de personal medical calificat inexistent astăzi pe piaţa muncii, iar construcţia sa ar dura câţiva ani. Pe când un dispensar medical de cartier, conceput sub formă de complex, ar costa, cu toate dotările şi racordurile, aproximativ 100.000 de euro”, explică Horia Constantinescu.



Zonă de siguranţă şi confort

Aşadar, nu vorbim despre un simplu dispensar medical de cartier, ci de un complex. Ce ar presupune acesta?

„Dispensarul medical va fi nu numai un pol de sănătate, ci şi o zonă de siguranţă şi confort, pentru că va avea alături un centru de Poliţie Locală, funcţional 24 din 24 de ore, menit să descurajeze infracţionalitatea, să prevină orice act de violenţă din complex şi din împrejurimile sale.

Mai mult, complexul va fi dotat şi cu o farmacie, dar şi cu o maşină de transport folosită în cazurile mai uşoare, astfel încât să venim şi în sprijinul Ambulanţei.

După calcule riguroase, am identificat cele opt locaţii unde să amplasăm dispensarele, astfel încât distanţa pe care trebuie să o parcurgă fiecare constănţean de acasă şi până la dispensar să fie de maximum 1,5 kilometri. Deci, aproximativ 10 minute de mers pe jos pentru un senior sau o mamă cu un cărucior”, precizează Horia Constantinescu.

Iar după realizarea acestor opt dispensare medicale de cartier, s-ar putea trece, în viziunea lui Horia Constantinescu, în etapa următoare.

„După ce aceste dispensare devin operaţionale, putem face reparaţii şi investiţii şi în Spitalul Judeţean, şi în Spitalul de Boli Infecţioase.



Cât despre Spitalul Regional, acesta este un produs vândut în ultimele două campanii electorale. A vinde constănţenilor visuri este ca şi cum am accepta ideea de a le vinde acestora droguri pentru a-i ţine fericiţi doar până a doua zi după alegeri.

Eu le propun constănţenilor un proiect realist, realizabil în scurt timp şi cu costuri mici”, a mai spus Horia Constantinescu.

(Comandat de Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200022)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde