Pentru șanse mai mari de a dărâma Guvernul,

Hașotti vrea o moțiune de cenzură redactată și de PSD, și de PNL

2614
Hașotti vrea o moțiune de cenzură redactată și de PSD, și de PNL - fde520a1553f284433c0140de0bab59a.jpg

Articole de la același autor

Liderul de grup al senatorilor PNL, Puiu Hașotti, este de părere că textul moțiunii de cenzură împotriva actualului Executiv nu trebuie să fie redactat doar de către PSD, ci și de PNL. Astfel, parlamentarul constănțean a explicat: "Opinia mea este că textul moțiunii trebuie elaborat și de PSD, și de PNL, și asta pentru că acțiunea celor două partide din opoziție trebuie să fie coerentă și unitară pentru ca șansele de a dărâma acest Guvern să fie mai mari".
Întrebat dacă crede în șansele moțiunii, senatorul a menționat că este încă devreme pentru a face previziuni: "Nu pot evalua acum șansele moțiunii, fiindcă depinde și de parlamentarii PDL, care nu știu dacă vor avea înțelepciunea de a înțelege că acest Guvern este un dezastru pentru România". La fel de vehement, Puiu Hașotti a remarcat și că, în viziunea sa, ceea ce se va întâmpla în ipoteza în care moțiunea va trece este cu atât mai dificil de imaginat deoarece, susține el, "principalul factor politic va fi atunci Traian Băsescu". "Mă îndoiesc că Traian Băsescu va desemna un premier din opoziție", a declarat liberalul.
Întrebat dacă PNL are o propunere pentru mandatul de premier, în eventualitatea în care șeful statului ar opta pentru această variantă - așa cum, de altfel, se vehiculează că PSD l-ar susține în acest scop pe Adrian Năstase, deși, mai nou, e avansat și numele lui Victor Ponta - , Hașotti a mărturisit că "discuția este prematură".
Hașotti a revenit, însă, asupra ideii unei co-redactări a moțiunii de către cele două mari partide de opoziție: "Convingerea mea este că e necesar ca moțiunea să fie redactată de ambele partide pentru că astfel ar exista și o mai strânsă colaborare a opoziției în Parlament". În pofida faptului că susține această ipoteză, senatorul constănțean a declarat că nu au existat, cel puțin până la acest moment, discuții între PNL și PSD pentru a redacta împreună moțiunea. El a adăugat, ulterior, că ele "ar putea avea loc".
Cât despre poziția sa față de moțiune, adică dacă va vota pentru sau împotriva ei - deși atitudinea sa ar putea fi considerată ca fiind previzibilă - senatorul nu a dat un răspuns categoric: "Va hotărî partidul, nu eu, dacă vom vota moțiunea".
Victor Ponta, liderul social-democrat, a declarat ieri că PSD va depune moțiunea de cenzură după o consultare cu liberalii, atât pe marginea textului, cât și a datei la care aceasta va fi depusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde