Ministrul Costel Alexe:

"Guvernul va sprijini populația care a avut de suferit de pe urma inundațiilor"

186
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că Guvernul va sprijini atât populația, cât și comunitățile locale

care au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice din acest an.

Ministrul Costel Alexe a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile centrale și județene vor face o evaluare rapidă a pagubelor produse de inundații, iar în baza acesteia Guvernul va sprijini financiar comunitățile afectate.

"Vreau să transmit un mesaj foarte clar din partea Guvernului României: în aceste zile, instituțiile centrale ale statului român, instituțiile județene sunt pregătite să facă față acestor situații de urgență provocate de aceste fenomene hidrometeorologice și vreau să îi asigurăm pe toți că, după trecerea acestor inundații, comisiile pentru evaluarea pagubelor din cadrul prefecturilor, împreună cu cei de la ISU, vor funcționa și vom avea un raport cât se poate de repede.

Mesajul este foarte clar: Guvernul României va fi alături de cetățenii săi, vom ajuta comunitățile locale să își reabiliteze infrastructura rutieră sau feroviară, dacă a fost afectată și mai ales vom fi alături de cetățenii României care au avut probleme sau au avut de suferit din cauza acestor inundații", a afirmat Alexe, citat de Agerpres.

v v v

Ministrul Costel Alexe a mai declarat, sâmbătă, că prin adoptarea Ordonanței de Urgență prin care se modifică și completează Legea 219 din 2018 privind aprobarea obiectivului de investiții a Autostrăzii Iași - Târgu Mureș, "guvernul a făcut un pas foarte mare", recuperând "nu mai puțin de trei ani".

Costel Alexe a spus că, prin această OUG, se acordă o derogare de la prevederile legislației naționale privind regimul de protecție al ariilor naturale protejate.

"În această săptămână (n.r. - săptămâna trecută), la București, guvernul a făcut un pas foarte mare pentru autostrada Târgu Mureș - Iași - Ungheni. Prin ordonanța de modificare a OUG 291/2018 de completare a legii privind aprobarea obiectivului de investiții a autostrăzii Iași - Târgu Mureș, cunoscută ca Autostrada Unirii, am înaintat enorm. Practic, prin adoptarea acestei ordonanțe în ședința de joi, am recuperat nu mai puțin de trei ani de zile", a afirmat ministrul Costel Alexe.

Acesta a subliniat că, prin modificările aduse de ordonanța de urgență proiectul construirii podului de peste Prut, la Ungheni, reprezintă "o componentă importantă a Autostrăzii Unirii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7155 secunde