Guvernul va relua discuțiile privind vizele pentru Canada

111
Guvernul va relua discuțiile privind vizele pentru Canada - guvernulvareluavizelecanada-1468424478.jpg

Articole de la același autor

Șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache, a discutat, ieri, la Bruxelles, cu ministrul canadian pentru migrație, John McCallum, despre eliminarea vizelor, discuțiile urmând să fie reluate în septembrie, când Bucureștiul speră să fie luată decizia favorabilă cetățenilor români.


"Am reiterat poziția exprimată de premierul Dacian Cioloș în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, și anume că România dorește să sprijine procesul de ratificare a Acordului economic și comercial UE-Canada (CETA), însă, pentru a putea să facă acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor să fie rapid rezolvată. Credem că liberalizarea schimburilor de bunuri și servicii între UE și Canada ar fi golită de sens pentru cetățenii români, dacă ar exista în continuare acest acces restricționat pe bază de vize, lucru care cred că a fost înțeles de partea canadiană", a transmis Dragos Tudorache, prin intermediul unui comunicat de presă al Guvernului.


Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii, Canada a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din luna iunie.


"Am convenit cu ministrul McCallum să reluăm discuțiile după ce guvernul canadian își reia activitatea, în luna septembrie, și avem speranța ca o decizie privind ridicarea vizelor să urmeze curând după aceea", a mai declarat Ioan Dragoș Tudorache.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8733 secunde