Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de buget

296
Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul legii bugetului de stat pentru 2012, astfel încât acesta să fie deja înaintat pe 28 noiembrie Parlamentului în vederea dezbaterii, a declarat premierul Emil Boc. El a subliniat că investițiile și locurile de muncă reprezintă prioritatea României și a românilor, iar acestea vor fi prioritizate în proiectul de buget pe care Guvernul îl va adopta.

De asemenea, el a subliniat că datele INS pentru trimestrul III indică faptul că România a reușit să aibă patru trimestre consecutive de creștere economică.

"Acest lucru a fost posibil în primul rând ca rezultat al eforturilor românilor de a înțelege că în aceste vremuri dificile a trebuit să luăm măsuri mai grele, dar care, iată, își arată roadele. România a reușit să ajungă la o stabilitate macro-economică, iar în trimestrul III creșterea economică a fost de 4,5% față de trimestrul corespunzător din 2010. Această performanță poziționează România pe locul patru în UE, după Estonia, Lituania și Letonia", a evidențiat primul-ministru.

Potrivit premierului Boc, pe lângă contribuția adusă la această creștere economică de către agricultură, industrie, construcții, turism și exporturi, a fost foarte importantă și alocarea bugetară pentru investiții.

El a evidențiat că analiza după nouă luni a rezultatelor bugetare arată faptul că obiectivul anual de creștere economică de 1,5-2% este în grafic, execuția bugetului general consolidat s-a încheiat cu un deficit de 13,7 miliarde lei, respectiv 2,5% din PIB, "ceea ce conferă speranța și încrederea că anul acesta" România se va încadra în ținta anuală de deficit de 4,4%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cine conduce Mangalia?
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Mangalia, dincolo de ,,domnia'' lui Tusac
Pagina a fost generata in 0.5764 secunde