Guvernul Ungureanu a fost demis. Urmează Ponta

818
6
Guvernul Ungureanu a fost demis. Urmează Ponta - ungureanu2-1335551118.jpg

Articole de la același autor

Guvernul condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis, vineri, după ce moțiunea de cenzură înaintată de Opoziție a întrunit 238 de voturi "pentru". Fostul Executiv s-a aflat la conducere numai două luni, iar aceasta a fost prima moțiune de cenzură pe care coaliția din Opoziție a depus-o împotriva sa.
Imediat după aflarea rezultatelor, președintele PDL, Emil Boc, a acuzat grupul minorităților naționale că a lucrat pe la spate Guvernul, spunând că susțin guvernarea, dar votând moțiunea de cenzură.
"Dacă grupul minorităților naționale nu ar fi votat moțiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exercițiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare să nu fie fairplay", a spus Boc.
El a precizat că reprezentanții minorităților naționale ar fi trebuit să spună în coaliție că nu mai susțin Guvernul, afirmând că este un gest de profundă ineleganță și lipsă de demnitate.
"Grupul minorităților naționale ne-a lucrat pe la spate", a adăugat Boc.
El a apreciat că votul la moțiune reprezintă o victorie a traseismului, a oportunismului și a lipsei de caracter în politică.
La scurt timp după căderea Guvernului Ungureanu, președintele Traian Băsescu a invitat la consultări președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României.
În cadrul acestei întâlniri, PDL nu a dorit să nominalizeze un alt premier.
Președintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat la finalul consultărilor cu șeful statului de la Palatul Cotroceni că a luat această decizie deoarece aceia care au întrunit majoritatea în Parlament trebuie să își asume formarea unui nou Guvern. În plus, el a apreciat că noul Guvern trebuie să stopeze instabilitatea politică.
La rândul lor, reprezentanții USL l-au propus ca premier pe Victor Ponta, propunere acceptată de președintele Traian Băsescu.


Demisionează Emil Boc de la șefia PDL ?
Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, după adoptarea moțiunii de cenzură, că va lua o decizie în zilele următoare, întrebat dacă ia în calcul să-și dea demisia de la conducerea PDL.
"Voi lua o decizie și voi vedea în zilele următoare ce voi face", a afirmat Boc, întrebat dacă demisionează de la conducerea PDL.
Chestionat dacă își asumă eșecul pentru că moțiunea de cenzură depusă de opoziție a trecut în Parlament, liderul PDL a afirmat: "În măsura în care oportunismul și traseismul au câștigat în politică, îmi asum acest eșec".
Președintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că liderul PDL, Emil Boc, nu ar trebui să își dea demisia de la președinția partidului, în urma adoptării moțiunii de cenzură.
Întrebat de jurnaliști dacă Emil Boc trebuie să demisioneze din funcția de președinte al PDL, Vasile Blaga a răspuns: "Nu, nu are de ce".



Comentează știrea

Hanibal
28 aprilie 2012
Rotirea cadrelor

Intr-o democratie "elitele circula" dar nu e cazul in Romania unde are loc doar o "rotire de cadre" menita sa continue procesul de imbogatire a unei minoritati si de saracire a majoritatii populatiei.Masurile de austeritate luate de Guvernul Boc s-au dovedit nepopulare deoarece clasa politica,baronii,profitorii de toate categoriile si-au mentinut privilegiile,consecintele crizei fiind suportate de salariati si pensionari.Venirea la putere a haitei flamande USL va agrava situatia Romaniei sub toate aspectele.Dupa incheierea luptelor de repartizare a functiilor va incepe actiunea de razbunare si de anulare a masurilor luate de Coalitia PDL si de refacere financiara a oligarhiei useliste.Basescu are dreptate: situatia este stabila,nu sunt motive de panica.Adica,nu se va schimba nimic in bine.Oligarhia mimeaza lupta politica pentru a salva aparentele democratice,dar va continua politica de afaceri profitabile.Modernizarea,progresul si prosperitatea populatiei mai pot astepta.Spectacolul politic abia incepe.

Părerologul de Constanța
28 aprilie 2012
Știați că...Guvernul a căzut,trăiască guvernul !

Știați că ... Atunci când sunt puși să aleagă o culoare,3 din 5 oameni aleg culoarea roșie ? Se pare că,până și Traian Băsescu este om ! Și a ales roșul ! Tristețe mare în tabăra portocalie,bucuria prostului în tabăra roșie...nu că Ponta ar fi prost sau prostuț...derivatul acestui adjectiv a fost deja adjudecat de către independentul Geoană...n-o zic eu,a zis-o Tătuca Ilici... Știați că …Regina Anne (1665-1714) a Marii Britanii a trăit mai mult decât toti cei 17 copii ai săi ? Se pare că,politica românească este "pe invers"...ea are viața mai lungă decât însuși poporul care a născut-o ! Și acest lucru se întâmplă pe fondul canibalismului politic ...adică, noi îi alegem...le oferim puterea "pe tavă" ,iar ei ne mănâncă zilele…guvern după guvern, se bucură,ei și cei care i-au ales,atunci când pun mâna pe putere...iar noi,noi,habar nu avem ce va urma...oricum, nimic bun,nimic bine nu s-a întâmplat până acum...și probabil , nici de acum înainte... Știați că ... În Australia sunt de 10 ori mai multe oi decât oameni ? Se pare că,în ciuda abundenței,oile nu au dreptul la vot...probabil ,din această cauză starea economico-socială de la antipozi este mult diferită față de cea de la noi… Știați că…se pare că,în România postdecembristă, ștafeta puterii a fost predată între partidele de la noi," pe sub masă",pe blat,pe bază de înțelegeri transpartinice…chiar dacă surlele și trâmbițele mediatice mânuite dibaci de cei autointitulați politicieni,sonorizau cum că,cât ( bună și cacofonia asta…) de răi și de tembeli au fost cei care au plecat de la putere și cât de buni,de mesianici sunt ei,noii sosiți…unii pleacă,alții vin,și tot așa de 22 de ani încoace,prin rotație, se apleacă politicienii,la ugerul țării și sug și sug,de nu se mai satură… atunci cînd nu sunt "la putere",sunt "la odihnă" și fac figurație politică…pentru ceilalți…au chiar grijă să dezinfecteze sfârcurile atunci când "se schimbă tura "…Trăiască, să se rozească și lapte să izvorască țâța țării ! Și mai știați că …Unui șarpe cu clopoței îi trebuiesc 17 zile pentru a digera un șoarece? Se pare că politicianul român este mai leneș,dar mai vorace...lui îi trebuie 30 de zile de campanie electorală,pentru a "digera" interesele legitime a peste 20 de milioane de români... Oricum,22 de ani,nu le-au ajuns,veșnicilor candidați,să înghită și să digere toată averea națională...procesul continuă...constat și eu,așa...și vă mai zic și vouă,în loc să-mi țin gură...și vă mai și întreb,nevinovat,până când ?????

cici
28 aprilie 2012
AM SCAPAT DE CIUMA PORTOCALIE!!!!

Bravo baieti, am scapat de ciuma portocalie si de toti analfabetii din pdl.

coco
28 aprilie 2012
....

Incepe haituiala. PD`listilor pregatiti`va de puscarie. Cum a fost Becali, Diaconescu,Mazare etc. haituiti si inchisi, asta va asteapta si pe voi. Partidul Pd`l ajunge ca PNCTD , CDR adica se duce dracu.

ath
28 aprilie 2012
MRU a fost securist,

de parca Iliescu,Nastase sau Victor Ponta au facut parte din ceata ingerilor.La romani,unii politicieni au ajuns sa se creada sfinti.Politicienii corupti sunt martirizati,in schimb martirii neamului sunt talhari. Mazare si Constantinescu aproape ca au fost canonizati in timpul vietii de catre IPS Teodosie.Intre Sf.Ioan Botezatorul si cuplul Mazare-Constantinescu nu exista nicio diferenta,toti trei sunt egali si infatisati cu "aripi ocrotitoare"(ianuarie 2009).Asteptam sa ne inchinam la icoana lui Mazare. Pana ieri, Victor Ponta a crezut ca este Arhanghelul Mihail.Victor Ponta s-a luptat cu satana instalata la guvernare si a ramas sa-l mai rapuna pe balaurul de Basescu.Toata lupta asta s-a dus pentru fericirea poporului nostru.El se adreseaza romanilor,el vorbeste in numele romanilor. De azi incolo,Victor Ponta se crede profetul Moise,cel care va calauzi poporul spre tara fagaduintei sau cel care va scoate poporul din robia strainilor.Daca citim printre randuri si daca ne uitam si pe strada,adevarul este altul.Politicienii din Romania,indiferent de partid, sunt reprezentantii unor grupuri de interese restranse, sunt reprezentantii oligarhilor si uneori sunt reprezentanti a unor mafii locale.Asa se explica faptul ca trec de la un partid la altul fara sa tina cont de cei care i-au ales.Comunistii si neocomunistii nu sunt obisnuiti cu alternanta la guvernare,ei nu suporta sa astepte in opozitie.Opozitia a fost desfiintata,istoria lor o dovedeste incepand cu anul 1946. Inca o dovada este ca din 2008 si pana azi principalul lor scop a fost inlaturarea opozantilor.Comentariile de la nr.3 si 4 sunt relevante si ne aminteste de pogromul anilor '40. Adevarul este ca Victor Ponta si Crin Antonescu s-au grabit. Ei sunt presati si speriati de sutele de dosare de coruptie din justitie.Oligarhii nu mai au rabdare,oligarhii cred ca prin inlaturarea guvernului si a lui Basescu,pot sa scape de pedeapsa. Carlanul a intrat in plasa lui Basescu,daca astepta pana la toamna era mai bine.Ion Iliescu a fost singurul care a "mirosit"capcana intinsa de Basescu dar se vede ca nu a putut sa-l opreasca.Ne vedem la toamna profetule Victoras.

rex
28 aprilie 2012
ciuma oranj la gunoi sau de unde au iesit,in gaurile sobolanilor

Inceputul a fost facut in Parlament, acum este randul nostru sa desavarsim "opera" de a arunca in lada de gunoi a ciumei portocalii, acesti nemernici in frunte cu hidosul urat mirositor care a facut din Romania o tara de rangul 2, o tara cu oameni tristi si napastuiti de o gasca de derbedei.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce pleacă premierul la Varșovia
Pagina a fost generata in 0.4094 secunde