Guvernul reduce TVA la 5% în domeniul turismului

135
Guvernul reduce TVA la 5% în domeniul turismului - dancila-1538657408.jpg

Articole recomandate

Guvernul va aproba reducerea TVA la 5% în domeniul turismului, pentru cazare, servicii de restaurant și catering, dar și pentru utilizarea facilităților sportive, parcurilor de distracții și recreative, a declarat premierul Viorica Dăncilă.


"Turismul românesc este un domeniu dinamic și cu potențial de creștere. Datele Institutului Național de Statistică arată că măsuri de stimulare, precum acordarea voucherelor de vacanță, produc rezultate și efecte pozitive pentru economie. Numărul turiștilor cazați în luna august 2018 a fost cu aproape 10% mai mare față de aceeași lună a anului trecut. Luăm astăzi încă o decizie importantă pentru sprijinirea acestui sector, reducerea cotei taxei pe valoarea adăugată la 5% pentru cazare, servicii de restaurant și catering, dar și pentru utilizarea facilităților sportive, parcurilor de distracții și recreative", a declarat Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea ședinței de Guvern.


Premierul a adăugat că România va avea astfel cea mai redusă cotă de TVA din Uniunea Europeană aplicată în turism, iar "experiența din anii trecuți dovedește că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie". 


Sursa: agerpres.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7498 secunde