Guvernul Ludovic Orban, învestit de Parlament. "România are un guvern legitim"

535
Guvernul Ludovic Orban, învestit de Parlament.

Articole de la același autor

Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, ieri, de plenul reunit al Parlamentului. Din totalul celor 465 de parlamentari, s-au înregistrat 240 de voturi.


"Parlamentul acordă votul de încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor, minimum 233 de voturi pentru. Ca urmare a faptului că 240 au votat pentru acordarea încrederii Guvernului, se constată că este întrunită majoritatea pentru ca Parlamentul să acorde încredere programului de guvernare și listei Guvernului Orban", a declarat senatorul Silvia Dinică.
La final, premierul desemnat, Ludovic Orban, le-a mulțumit partenerilor din PNL, dar și parlamentarilor care, "au ascultat de propria conștiință și au pus pe primul loc binele României".


"Vă mulțumesc și aveți încredere în noi", a spus Orban de la tribuna Parlamentului.


În plus, el a declarat că România are un guvern legitim care a obținut votul Parlamentului, în ciuda boicotului "penibil și rușinos" făcut de PSD și Pro România.


"România are un guvern legitim, care a obținut votul de încredere al Parlamentului, în ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni politice, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani. S-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru guvernul nostru", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, după votul de învestitură.


Ulterior, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului condus de Ludovic Orban.


În altă ordine de idei, șeful statului a semnat decretul pentru numirea Guvernului României, în următoarea componență: prim-ministru- Ludovic Orban, viceprim-ministru - Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice - Vasile-Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne - Marcel Ion Vela, ministrul Afacerilor Externe - Bogdan-Lucian Aurescu, ministrul Justiției - Marian Cătălin Predoiu, ministrul Apărării Naționale - Ionel Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Virgil-Daniel Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor - Lucian Nicolae Bode, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Nechita-Adrian Oros, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor - Costel Alexe, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației - Ion Ștefan, ministrul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloș, ministrul Sănătății - Victor Sebastian Costache, ministrul Educației și Cercetării - Cristina Monica Anisie, ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului - Marian Ionuț Stroe, ministrul Muncii și Protecției Sociale - Victoria Violeta Alexandru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6406 secunde