Guvernul ia în calcul înghețarea salariilor și pensiilor

356
Guvernul ia în calcul elaborarea unui proiect de buget pentru anul viitor care să nu includă nicio majorare de salarii și pensii cel puțin până în al doilea semestru din 2012, datele economice urmând să fie reanalizate la finele lunii iunie, pentru eventuale creșteri în partea a doua a anului viitor.
Legea responsabilității fiscale interzice efectuarea de majorări salariale cu șase luni înainte de alegeri, dar Guvernul ar putea justifica o eventuală derogare de la lege în 2012, an electoral, prin faptul că, în cazul bugetarilor, nu este vorba de majorări, ci de recuperări de salarii.
O primă derogare de la Legea responsabilității fiscale a fost decisă de Guvern în vara acestui an, când cheltuielile la bugetul general consolidat au fost majorate pentru alte capitole decât cele privind plata serviciului datoriei publice și a contribuției României la bugetul Uniunii Europene.
O misiune comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie-7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by. Cele mai importante teme de discuție cu autoritățile române vizează construcția bugetului pe anul viitor și reforma companiilor de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Guvernul acordă sprijin Turciei
Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Emil Boc, convocat la Senat
Pagina a fost generata in 1.4778 secunde