Guvernul, de acord ca Ziua Copilului să fie declarată zi liberă

144
Guvernul, de acord ca Ziua Copilului să fie declarată zi liberă - guvernuldeacordcuziuacopilului-1466009159.jpg
Guvernul României a acordat, ieri, un punct de vedere favorabil propunerii legislative care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sărbătoare legală, devenind astfel zi liberă la nivel național.


Potrivit legii, ultimul pas legislativ, astfel încât 1 iunie să poată fi declarată zi liberă și să fie sărbătorită începând cu 2017, este ca proiectul de lege "1 Iunie, Zi liberă națională" să treacă de dezbaterea de la Camera Depu-taților din Parlament.


Scopul acestui proiect este ca, de Ziua Copilului, părinții - beneficiind de o zi liberă în plus - să poată petrece mai mult timp cu copiii lor.


Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr. 53 / 2003 - Codul Muncii, este susținută de campania derulată de grupul de inițiativă format din radioul Itsy Bitsy FM, lideri de opinie (Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tili Niculae), parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți, cărora li s-a alăturat Auto-ritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).


Campania urmărește să schimbe relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă mai mult timp de calitate alături de cei mici.


Inițiativa legislativă a fost înaintată de senatorul Rozalia Biro și de deputatul Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din numeroși parlamentari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Iunie 2016
Stire din Social : De ce este 1 iunie Ziua Copilului
Pagina a fost generata in 1.9756 secunde