Guvernul a solicitat președintelui Iohannis convocarea CSAT

Miercuri, 22 August 2018
226
Guvernul a trimis, marți seară, președintelui României, solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, se arată într-un comunicat al Executivului.


"Guvernul României a trimis, seara trecută, președintelui României, solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018", se precizează în comunicat.


Potrivit sursei citate, Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea 415/2002 privind organizarea și funcționarea CSAT.


"Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuieli pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane", se explică în comunicatul citat.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3645 secunde